Головна Новини Світ Беларусь Білоруси бояться бути втягнутими в активні військові дії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруси бояться бути втягнутими в активні військові дії в Україні

Білоруси стверджують, що не хочуть воювати проти України, однак побоюються збільшення військової активності.

26 квітня 2023, 12:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія посилює активність у Білорусі, що викликало стурбованість серед місцевого населення, яке не хоче брати участі в активній війні проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP.

Білоруси бояться бути втягнутими в активні військові дії в Україні

Білоруські військові. Фото з відкритих джерел

Білорусь є вірним союзником Москви, адже розташувала на своїй території російські війська, які слугують майданчиком для обстрілів України та тренувань мобілізованих громадян РФ. Однак самі білоруські війська не беруть участь у війні, що в перспективі може змінитись.

Руслан, інженер з Мінська нещодавно отримав повістку з військкомату. Білорус побоюється, що його країна може бути втягнута у прямі бойові дії в Україні.

"Вони кажуть нам, що Білорусь не вступатиме у війну проти України, але я чую, як російські військові літаки гуркочуть над моїм будинком, прямуючи до авіабази Мачулищі під Мінськом", — сказав 27-річний хлопець Associated Press.

Руслан під час розмови описав відчуття, які панують у Білорусі.

"Російські війська вже в Білорусі, і я бачу, як країна поступово перетворюється на військову казарму. Усі бояться, що вони не дозволять білорусам довго спостерігати за війною на відстані", — говорить інженер з Мінська.

Окрім заяв 27 річного хлопця, жінка з прикордонного з РФ міста Лунінець розповіла про новий сформований підрозділ протиповітряної оборони.

"Білоруси не бачать сенсу в цій війні", — каже менеджерка Світлана, однак додає, що "побоювання війни зросли" зі збільшенням кількості військ.

Військовий аналітик Олександр Алесін вважає, що президент Білорусі боїться віддати наказ своїй 45-тисячній армії атакувати Україну, адже такі дії можуть загрожувати самому Лукашенку.

"Боїться викликати незадоволення серед військових, які можуть повернути зброю в інший бік", — каже білоруський аналітик війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітики знайшли можливе місце сховища ядерної зброї в Білорусі.

Також "Коментарі" писали про, білоруський аналог IKEA, який розлютив росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини