Головна Новини Світ Беларусь Білорусів вакцинуватимуть російським препаратом від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусів вакцинуватимуть російським препаратом від коронавірусу

Нині Мінськ веде переговори з Росією щодо закупівлі вакцини "Супутник V"

14 грудня 2020, 13:45
Поділіться публікацією:

Білоруський бюджет на 2021 рік передбачив близько п'ятдесяти мільйонів білоруських рублів на закупівлю російської вакцини від коронавірусу "Супутник V". Частина цих грошей також піде на розробку вітчизняного препарату. Влада планує вакцинувати два мільйони громадян. Дану інформацію повідомив віцепрем'єр Білорусі Ігор Петришенко.

Білорусів вакцинуватимуть російським препаратом від коронавірусу

Білорусь закупить російський препарат для вакцинації населення. Фото: РБК

Політик уточнив, що зараз тривають перемовини з Росією щодо закупівлі вакцини. Також, за словами Петришенка ситуація з коронавірусом в Білорусі "непроста, але контрольована".

Білорусь — перша закордонна країна, де проводилися клінічні дослідження російської вакцини "Супутник V". Результати випробувань визнали позитивними. На початковому етапі Білорусь планує закупити 100 тисяч доз препарату від COVID-19.

Нагадаємо, що вакцина "Супутник V" не пройшла третього етапу клінічних досліджень та не має офіційних результатів другого етапу. Тому цей препарат викликає сумніви у світових медичних спільнот.

Відтак Сполучені Штати не визнають результатів випробування вакцини проти коронавірусу, яка виготовлена російськими вченими, тому і використовувати її не будуть.

А от Фонд національного добробуту країни заявив, що "Супутник V" показав 92% ефективності, згідно із проміжними результатами випробувань.

Сайт "Коментарі" також повідомляв, що головний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, як довго зберігатиметься імунітет до коронавірусу після вакцинації. За його словами, у людей, які зроблять щеплення, стійкість до хвороби проявлятиметься мінімум шість місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини