Головна Новини Світ Беларусь Білоруські добровольці ЗСУ назвали чисельність армії Білорусі, яка може вторгнутися в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруські добровольці ЗСУ назвали чисельність армії Білорусі, яка може вторгнутися в Україну

Лукашенко зараз повністю залежить від Росії і за фактом у будь-який момент може ухвалити рішення про вторгнення

2 вересня 2024, 16:52 comments4398
Поділіться публікацією:

Серед військовослужбовців армії Білорусі немає одностайної думки, що Україна є ворогом і треба з нею воювати. Однак Росія все ж таки може змусити Білорусь вступити у війну. Така ймовірність, як і раніше, зберігається. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів боєць "Полиця Кастуся Калиновського" Ян Мельников із позивним "Білорус".

Білоруські добровольці ЗСУ назвали чисельність армії Білорусі, яка може вторгнутися в Україну

Армія Білорусі. Фото: з відкритих джерел

Мельников висловив думку, що Олександр Лукашенко зараз повністю залежить від Росії та за фактом є васалом Кремля.

"Він (Лукашенко – ред.) не самостійний у своїх діях. Якщо Путіну захочеться, то думаю, він зможе знайти важелі впливу для того, щоб задіяти білоруські підрозділи", — наголосив військовий.

Водночас Мельников зазначив, що в Білорусі є десь 5-6 бойових бригад, тобто кількість особового складу, яка може бути задіяна з Білорусі – це близько 20 тисяч, включаючи небойові підрозділи, задіяні в логістиці.

На думку військового, це є значною силою, але не щодо масштабів Росії. Тобто білоруське військо може зробити на одному напрямку ситуацію, що склалася у травні в районі міста Вовчанська та в районі Липців. Теоретично вони можуть зробити таку саму ситуацію, але якусь велику загрозу, ударний кулак, який може прорватися до якихось великих міст і захопити – у це віриться важко сказав боєць.

При цьому він зазначив, що білоруські бригади не мають бойового досвіду.

"І треба розуміти, що ментальність людей – відрізняється. Той рівень пропаганди, який проходив через російські війська, через білоруські – він різний", – наголосив Мельников.

Крім того, багато білоруських військових, які зараз в Україні, підтримують зв'язки зі своїми колишніми командирами і є такі, що "на контакті" з офіцерами білоруського війська.

"Немає такого розуміння одноголосного у білоруському війську, що є Україна – ворог і ми повинні з нею воювати", — сказав Білорусь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США відповіли, чи дозрів Лукашенко до того, щоб вступити у війну проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини