Головна Новини Світ Беларусь Білоруські прикордонники обурені діями Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруські прикордонники обурені діями Польщі

Білорусь заявляє, що Польща затримує вантажівки та автомобілі на кордоні

27 березня 2023, 13:00 comments2022
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Білоруський прикордонний комітет звинувачує Польщу у спеціальній затримці транспорту, який намагається перетнути кордон. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Sky News.

Білоруські прикордонники обурені діями Польщі

Польські прикордонники. Фото з відкритих джерел

У Мінську звинувачують представників Польщі у навмисному сповільненні перетину кордону для легкових і вантажних автомобілів до Євросоюзу з території Білорусі. Мінськ стверджує, що Варшава порушує таким чином двосторонні договори між країнами.

"З п'ятниці черга перед єдиним доступним пунктом пропуску на білорусько-польському кордоні Кукурики збільшилася вдвічі і становить 1000 автомобілів", — повідомили в прикордонному комітеті країни.

Польська сторона не відреагувала на обурення з боку Білорусі. Заяви про зменшення пропускних потужностей на ділянці Кукурики-Козловичі з'явились через кілька днів після того, як президент Росії Володимир Путін повідомив про готовність в майбутньому розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі. Такі дії викликали осуд з боку України, ЄС та НАТО.

Нагадаймо, що після російської агресії та постійних спроб Лукашенка створити кризу біженців в країнах ЄС, Польща побудувала загорожу на кордоні з Білорусю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що означає розміщення ядерної зброї на території Білорусії? Путін таким чином хоче повернутися на світову політичну арену, шантажує Європу чи приховує свої невдачі у війні з Україною?

Також "Коментарі" писали про те, що Сполучені Штати відреагували на рішення Володимира Путіна розмістити ядерну зброю на території Білорусі. Представники США стежать за ситуацією про можливе розміщення ядерної зброї на території Білорусі, але наразі не планують змінювати свою ядерну стратегію щодо таких кроків Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини