Головна Новини Світ Беларусь Чи готова Білорусь вступити у війну проти України: Лукашенко у Москві зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Білорусь вступити у війну проти України: Лукашенко у Москві зробив заяву

Лукашенко публічно визнав, що Білорусь сьогодні "співагресор" у війні проти України

13 квітня 2024, 07:54
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з пропагандистами у Кремлі заявив, що не бачить необхідності "вступати в бойові дії" проти України, наголосивши, що від цього не виграє ні Росія, ні Білорусь, адже лінія фронту в рази збільшиться. До того, наголосив Лукашенко, нібито українці "забарикадували" та "замінували" кордон із боку Білорусі та до України не підібратися. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє білоруське інформагентство БЕЛТА, цитуючи заяву білоруського диктатора.

Чи готова Білорусь вступити у війну проти України: Лукашенко у Москві зробив заяву

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Олександра Лукашенка попросили оцінити ймовірність, що "Білорусі доведеться вступити в бойові дії". Лукашенко відповів, що "такої потреби немає" і не буде.

"Я ж не відмовляюся, що ми "співагресори". Кожен робить свою справу. Але я прямо говорю: ні я, ні Путін — ми вчора теж цю проблему обговорювали — не хочемо, щоб страждав братський нам український народ", — додав він.

Далі самопроголошений президент Білорусі поскаржився, що навіть гіпотетичний вступ у війну проти України "нічого б не дав".

"Бо у них кордон із Білоруссю забарикадований так, що туди не підійти. Він замінований повністю, забетонований і 120 тисяч українських військовослужбовців на цьому кордоні. Ну вони хочуть на фронт туди кинути проти Росії, а тут французів поставити. Ми чекаємо", – сказав Олександр Лукашенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Лукашенко заявив, що зараз нібито дуже вдалий момент для початку так званих "мирних переговорів" щодо припинення війни в Україні. У цьому контексті він наголосив, що напередодні про можливість проведення "мирних переговорів" говорив російський диктатор Володимир Путін.

"З точки зору дипломатичної, ви ж розумієте, до чого це. Мені здається, сьогодні момент для українців та Заходу сісти за стіл переговорів та остаточно домовитися", — заявив Лукашенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.belta.by/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини