Головна Новини Світ Беларусь Чи ухвалила рішення Білорусь прямо воювати проти України: у Пентагоні зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи ухвалила рішення Білорусь прямо воювати проти України: у Пентагоні зробили заяву

У Пентагоні заявили, що Білорусь не планує воювати проти України

10 січня 2023, 07:20 comments1679
Поділіться публікацією:

Режим Лукашенка надає територію Білорусі для атаки російських військ на Україну, але поки що немає жодних ознак, що Білорусь готова безпосередньо розпочати війну проти України. Як передає портал "Коментарі", про це пише Sky News, цитуючи заяву неназваного високопосадовця Пентагону.

Чи ухвалила рішення Білорусь прямо воювати проти України: у Пентагоні зробили заяву

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

У США зазначають, що добре обізнані про плани Москви та Мінська провести спільні військові навчання поблизу українського кордону, але фактів, які б підтверджували готовність Білорусі прямо вступити у війну проти України, поки що немає.

Представник Пентагону також підтвердив інформацію, що на підступах до Бахмуту Донецької області не припиняються запеклі бої. Але незважаючи на те, що на ці атаки росіяни кинули величезні ресурси, ситуація на полі бою суттєво не змінилася.

Зазначимо, раніше публічно було повідомлено, що військові навчання у Білорусі, в яких візьмуть участь російські війська, розпочнуться 16 січня та триватимуть до 1 лютого 2023 року. Вже традиційно вони проходитимуть поблизу українського кордону.                                                  

Читайте також на порталі "Коментарі" – голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що стратегія росіян під час масованого наступу на Донбасі не піддається здоровій логіці. Єдине, що намагається зробити російська армія – це закидати трупами своїх солдатів позиції ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не Польща і не США: стало відомо, яка країна найближча до постачання Україні потужних західних танків. Вона може стати прикладом для усієї західної коаліції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини