Головна Новини Світ Беларусь До ядерного апокаліпсису уже все готово. Чому Лукашенко перехопив ініціативу у Медвєдєва
commentss НОВИНИ Всі новини

До ядерного апокаліпсису уже все готово. Чому Лукашенко перехопив ініціативу у Медвєдєва

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко видав чергову порцію ядерних погроз. Як розповіли в ефірі Freedom експерти, Кремль просто посилив на нього тиск, і перейшов до «плану Б»

2 травня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко влаштував істерику із приводу того, що плацдарм НАТО, буцімто, розширюється, а країни Балтії та Польща нібито почали загрожувати його країні. У цьому контексті, він застеріг Захід від будь-яких дій щодо Білорусі і додав, що вони будуть означати апокаліпсис і додав, що до нього вже все готово.

До ядерного апокаліпсису уже все готово. Чому Лукашенко перехопив ініціативу у Медвєдєва

Олександр Лукашенко

При цьому експерти вважають, що такі ядерні погрози Лукашенко озвучує в інтересах Кремля. На думку політолога Петра Олещука, активізація президента Білорусі з його погрозами свідчить тільки про одне, країна-агресор Росія посилила на нього тиск. Тобто, додав експерт, Лукашенко говорить все те, що йому наказав кремлівський диктатор Володимир Путін.

Олещук припустив, що Лукашенко отримав завдання погрожувати також Україні, щоб Генштаб був вимушений тримати на кордоні з цією країною війська, які б могли бути більш ефективно використані на лінії фронту.

"Лукашенко в нинішній схемі Кремля виконує функцію своєрідного опудала, яке вони дістають у всіх незрозумілих ситуаціях”,
— заявив політолог.

Проте Олещук все ж вважає, що такими загрозливим заявами Лукашенко більшою мірою орієнтується на країни Європейського Союзу та НАТО і посилає їм сигнали щодо підтримки України. Наприклад, він говорить про дрони з Литви, які, буцімто, летіли на Мінськ і цим самим сигналізує Литві, що вона повинна зменшити військову підтримку України, в іншому разі може бути використана ядерна зброя.

При цьому військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що в цьому контексті можна говорити про такий собі "план Б" від Кремля. Суть його полягає в тому, що, якщо в Україні йде щось не за планом, то необхідно почати шантаж країн Заходу.

Тобто, підкреслює Олещук, Лукашенко є абсолютно не самостійною фігурою, яка просто намагається утриматися при владі будь-якою ціною. Саме тому, він і виконує всі вимоги кремлівського диктатора. Проте, додає експерт, робить це Лукашенко таким чином, щоб безпосередньо нікуди не втягуватися.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Лукашенко так виписав свою оборонну доктрину, щоб максимально ускладнити рішення про використання військ Білорусі в операціях на території інших країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини