Головна Новини Світ Беларусь Джулі Фішер заявила про неприпустимість агресії влади Білорусі проти громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

Джулі Фішер заявила про неприпустимість агресії влади Білорусі проти громадян

На зустрічі обговорювався розвиток подій в Білорусі

4 лютого 2021, 04:55
Поділіться публікацією:

Призначений посол США в Мінську Джулі Фішер і заступник міністра закордонних справ Польщі Мартін Пшідач обговорили напружену соціальну ситуацію, яка склалася в країні. Про це повідомляє посольство США в Польщі.

Джулі Фішер заявила про неприпустимість агресії влади Білорусі проти громадян

Джулі Фішер (фото з відкритих джерел)

В ході переговорів Фішер акцентувала увагу на те, що Сполучені Штати стурбовані триваючими порушеннями прав людини з боку представників чинного владного режиму.

Джулі Фішер принесла присягу в якості глави диппредставництва 24 грудня. Її візит в країну намічається на початок лютого, проте точна дата поки не називається, при цьому в повідомленні диппредставництва йдеться, що з 1 по 8 лютого вона відвідає кілька міст ЄС.

Нагадаємо, г лава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, чим може обернутися для України повний контроль Кремля над Мінськом. Чиновник не виключає того, що Україна може опинитися в повному військовому оточенні, внаслідок чого буде незворотна реальна загроза для нашої країни. "Половина нашої країни виявиться в військовому оточенні Росії. Російські війська знаходяться в Білорусі, в анексованому Криму і на окупованому Донбасі, а також в Придністров'ї, де Москва також розміщує солдатів", — розповів Дмитро Кулеба.

За твердженням міністра закордонних справ, Кремлю вдалося занадто глибоко проникнути в білоруську економіку, а також в апарат безпеки і збройні сили країни. За словами глави МЗС, якщо Російської Федерації вдасться остаточно захопити оборонну промисловість Мінська, то Україна буде змушена шукати інші варіанти співпраці в цій сфері, через те, що наша держава має тісні відносини в області безпеки і оборони з Білоруссю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

4 лютого 2021, 05:37

какое лицемерие! Допущение путина против русских насилия и геноцида допускается. А Беларусь придушить протесты проспонсированные путиным нет.


Новини