Головна Новини Світ Беларусь Глава Ryanair написав білоруській владі жорсткого листа
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Ryanair написав білоруській владі жорсткого листа

Також глава Ryanair звинуватив білоруську владу в брехні

28 травня 2021, 03:43
Поділіться публікацією:

В авіакомпанії Ryanair вважають примусову посадку свого літака білоруською владою в Мінську "незаконним і навмисним викраденням". Про це пише Wall Street Journal.

Глава Ryanair написав білоруській владі жорсткого листа

Ryanair (фото з відкритих джерел)

Журналісти видання ознайомилися з листом, яке генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі відправив главі департаменту з авіації Міністерства транспорту Білорусі Артему Сікорському.

"Пан О'Лірі охарактеризував цей інцидент як "незаконний і навмисний" угон і "нелегальний і негожий вчинок", — пише видання.

Також глава Ryanair звинуватив білоруську владу в брехні. У своєму листі він пише, що після погрози про вибух бомби на борту лайнера білоруські диспетчери відмовилися зв'язатися з Ryanair, навіть попри відповідне прохання командира літака.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко своїми діями позбавив українську владу можливостей вести з ним цивілізований діалог, а його зближення з Росією може закінчитися поглинанням Білорусі Російською Федерацією. Про це під час ток-шоу "Право на владу" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Україна ніколи не втручалась у внутрішні справи Білорусі, підкреслив Кулеба. "Подальше зближення Білорусі з Росією — це симетричне зростання загрози використання Білорусі Російською Федерацією для нарощування агресії проти нашої держави. Цей той ризик, який ми повинні завжди враховувати", — сказав глава МЗС України. За його словами, після аналізу ситуації з примусовою посадкою літака Ryanair і арешту журналіста Романа Протасевича в Мінську в українських чиновників не було ніяких сумнівів щодо заборони авіасполучення з Білоруссю.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини