Головна Новини Світ Беларусь Коли мовчати вже неможливо: Україна надіслала ноту протесту в МЗС Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли мовчати вже неможливо: Україна надіслала ноту протесту в МЗС Білорусі

Білоруські пропагандисти стверджують, нібито посольство України є "вербувальним центром" для відправлення "найманців" на війну

17 січня 2023, 17:45 comments4759
Поділіться публікацією:

Українське посольство надіслало ноту протесту в МЗС Білорусі через пропагандистський сюжет на держтелеканалі Білорусі. Білоруські пропагандисти розповідали вигадки про нібито вербування посольством України найманців на війну проти Росії. Як передає видання "Коментарі", про це повідомив посол України у Білорусі Ігор Кізім у Facebook.

Коли мовчати вже неможливо: Україна надіслала ноту протесту в МЗС Білорусі

Ігор Кізім. Фото: TUT.BY

Ігор Кізим зазначив, що зазвичай він ніяк не коментує те, що озвучують на російському пропагандистському телебаченні, але в цьому випадку мовчати вже не можна. Наразі антиукраїнська тематика на білоруському ТБ просто "зашкалює". І після чергового пробитого "дна", зазначає дипломат, промовчати було просто неможливо.

"16.01.2022 р. на першому каналі БТ звичайному білоруському глядачеві "подарувала" одна з найвідоміших після серпня 2020 року пропагандистів – Катерина Тихомирова у своїй "авторській" програмі "Катюшин розрахунок". Не переказуватиму всю марення цього "сюжету". Скажу одразу, посольство надіслало відповідну ноту протесту в МЗС РБ", – зазначив посол.

У своєму пропагандистському "сюжеті" журналіст стверджує, нібито посольство є "вербувальним центром" для відправки "найманців" до України.

Для "підтвердження" цього у сюжеті з'являється якийсь грузин Георгій Заракішвілі, який нібито за допомогою посольства намагається потрапити в Україну, щоб "повоювати" там, і розповідає про це білоруським спецслужбам, які його затримали.

Кізім підкреслив, що слова грузина про його бажання воювати на боці України — "єдина правда в цьому сюжеті": "Все інше – брехня, маніпуляції та лицемірство".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ є план на найближчі півроку щодо війни в Україні: в ISW озвучили подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини