Головна Новини Світ Беларусь Колишній державний прапор Білорусі може стати екстремістською символікою
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній державний прапор Білорусі може стати екстремістською символікою

Багато білорусів збирають підписи на захист колишнього державного прапора

30 січня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

У Білорусі можуть віднести біло-червоно-білий прапор до екстремістської символіки. Про це повідомила телеканалу "Білорусь 1" офіційний представник прокуратури Білорусі Анжеліка Курчак.

Колишній державний прапор Білорусі може стати екстремістською символікою

Біло-червоно-білий прапор хочуть заборонити

"З урахуванням раніше проведеної Генеральною прокуратурою роботи по вдосконаленню законодавства про протидію екстремізму в цей час ми готуємо пакет документів про визнання екстремістськими біло-червоно-білого прапора та іншої символіки", — заявила вона.

Також стало відомо, що в Генпрокуратуру звернулися "небайдужі" білоруси із заявою, щоб влада заборонила БЧБ-символіку і зарахували її до екстремістської. Щоб зробити це можливим, вони просять прокуратуру звернутися в суд.

Тим часом білоруські чиновники зараз займаються законопроектом про недопущення героїзації нацизму. Для цього була створена спеціальна робоча група, деякі учасники якої також говорять про заборону БЧБ-символіки.

Багато білорусів вже ініціювали збір підписів, щоб захистити символіку. Планується зібрати не менше 50 000 голосів. Нагадаємо, біло-червоно-білий прапор став фактично символікою білоруських протестів. Мітингувальники несли його маршами, а також тримали в руках, коли об'єднувалися в ланцюзі солідарності.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайський прапор було піднято на Місяці. Китайське національне космічне управління в п'ятницю опублікувало зображення, на якому видно національний прапор Китаю, розгорнутий з зонда Chang'e-5 на Місяці перед зльотом. Знімки були зроблені панорамною камерою, встановленою на спусковому і злітному апараті зонда до того, як злітний апарат стартував з Місяця. Це перший раз, коли Китай продемонстрував на Місяці свій державний прапор, зроблений з тканини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини