Головна Новини Світ Беларусь Кремль вивів майже всіх своїх військових із території Білорусі, – Держприкордонслужба
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль вивів майже всіх своїх військових із території Білорусі, – Держприкордонслужба

Прикордонники не виключають, що через деякий час чергові підрозділи РФ можуть бути знову заведені на територію Білорусі

14 липня 2023, 14:15 comments6088
Поділіться публікацією:

Кілька місяців тому Росія почала систематично виводити своїх військових із території Білорусі. Станом на сьогодні Міноборони РФ у рамках ротації вивело практично всіх окупантів із Білорусі, куди раніше їх перекидали для тренувань, а також підготовки перед відправкою до України. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.            

Кремль вивів майже всіх своїх військових із території Білорусі, – Держприкордонслужба

Білорусь. Фото з відкритих джерел

"На щастя, кількість російських військових, які перебували на території Білорусі і залучені до навчання, перебували на білоруських полігонах за останній час тільки зменшувалася. Ще донедавна ми фіксували цю кількість на рівні до 2 тисяч військовослужбовців, але на даний момент пройшла чергова ротація, і практично всі російські військові виведені з території Білорусі", – заявили у Держприкордонслужбі.

Речник наголосив, що не можна виключати, що за деякий час чергові підрозділи знову будуть заведені на територію Білорусі, і надалі використовувати країну як майданчик або полігон для навчання своїх підрозділів, але наразі таких пересувань не фіксують.                                    

"Ситуація по кордону з Білоруссю залишається повністю контрольованою. По той бік кордону ми не бачимо, щоб ворог мав угруповання, яке могло б здійснити повторне вторгнення на територію Україну. Попри все ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації", – додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого можуть призвести скандали всередині російської армії – чи це вплине на перебіг війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини