Головна Новини Світ Беларусь «Воював на Донбасі»: Лукашенко запросив "слідчих ЛНР" допитати Протасевича
commentss НОВИНИ Всі новини

«Воював на Донбасі»: Лукашенко запросив "слідчих ЛНР" допитати Протасевича

За словами Олександра Лукашенка, Протасевичу слід побоюватися смертної кари не через діяльність в Білорусі, а тому, що він нібито воював на Донбасі

2 червня 2021, 04:24
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий надати можливість "слідчим" так званої "ЛНР" допитати затриманого в Мінську колишнього головного редактора NEXTA Романа Протасевича, проти якого там нібито проводять "розслідування".

«Воював на Донбасі»: Лукашенко запросив "слідчих ЛНР" допитати Протасевича

Роман Протасевич. Фото: телеграм-канал NEXTA

Про це він заявив на засіданні за підсумками зустрічі з президентом Росії, передає "Білорусь 1".

"На Донбасі порушено кримінальну справу за цим персоналіям (Роману Протасевичу. — ред.). Я нагадав президенту Путіну, що порушено кримінальну справу, і сказав, що якщо у них будуть питання, — ласкаво просимо до нас, будь ласка, поставте їм питання, тому що людей вони убивали там, на Донбасі", — заявив Лукашенко.

За словами Лукашенка, Протасевичу слід побоюватися смертної кари не через діяльність в Білорусі, а тому, що він нібито воював на Донбасі.

"Він знав, що говорив, він розумів, що там, на південному сході України, йому можуть бути пред'явлені претензії, і це вже зовсім інша ситуація", — сказав він.

Як повідомляли раніше Олександр Лукашенко попросив президента Російської Федерації Володимира Путіна допомогти білорусам потрапити в окупований Крим через Росію. За інформацією журналістів, відповідні відомства держав вже працюють над питанням про відкриття авіарейсів на півострів.

Додамо, з 26 травня 2021 року Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі республіки. Крім того, 24 травня уряд Литви ініціювало екстрене засідання. Під час його проведення було прийнято рішення заборонити прибуття і відправлення з країни всіх авіарейсів, які проходять над територією республіки Білорусь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини