Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко анонсував розширення Союзної держави – колишнім республікам СРСР підготуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко анонсував розширення Союзної держави – колишнім республікам СРСР підготуватися

Білорусь та Росія вже планують розширення Союзної держави

28 квітня 2022, 13:27 comments3604
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Мінськ та Москва, які разом створили Союзну державу, можуть залучити й інші країни до побудови нової великої держави. Як повідомляє портал "Коментарі", слова Лукашенко цитує державне видання "Белта".

Лукашенко анонсував розширення Союзної держави – колишнім республікам СРСР підготуватися

Лукашенко та Путін. Фото: з відкритих джерел

На зустрічі з губернатором Воронезької області РФ Олександр Лукашенко висловив подяку Кремлю за можливість Білорусі приєднатися до будівництва великої Союзної держави. При цьому Лукашенко зазначив, що будівництво Союзної держави має відбуватися на нових засадах, коли ніхто не буде в образі. Головний принцип Союзної держави повинен включати розвитку суверенних держав Білорусі і Росії.

На думку Лукашенка, побачивши потужний та процвітаючий союз двох держав та інші країни захочуть приєднатися до побудови нової держави. Олександр Лукашенко уточнив, що насамперед він має на увазі республіки колишнього Радянського Союзу.

Зазначимо, про створення Союзної держави перші особи Росії та Білорусі говорили давно, але у листопаді 2021 року вирішили задокументувати свої наміри, підписавши інтеграційний декрет Союзної держави.    

Читайте також на порталі "Коментарі" — після зустрічі з Путіним генсек ООН назвав умову закінчення війни в Україні, уточнивши, що на переговори з російським президентом для припинення військових дій більше розраховувати немає сенсу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Путін підганяє із "референдумами" на окупованих територіях: експерти розповіли, чого бояться у Кремлі – чому так поспішають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини