Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко хоче армію, як в Україні – розпорядився створити "народне ополчення"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко хоче армію, як в Україні – розпорядився створити "народне ополчення"

Білоруський диктатор вирішив зміцнити армію

27 травня 2022, 17:26
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив створити у країні "народне ополчення". Як передає портал "Коментарі", про це розповів міністр оборони Білорусі Віктор Хренін. Відповідне відео було опубліковано інформаційним порталом Міноборони країни.

Лукашенко хоче армію, як в Україні – розпорядився створити "народне ополчення"

Олександр Лукашенко. Фото: GETTY IMAGES

Віктор Хренін прозвітував, що для виконання наказу Лукашенка є все необхідне – люди та озброєння. Єдине, що ще потрібно зробити – це провести роботу з губернаторами і врегулювати це питання на законодавчому рівні.

У Міноборони Білорусі вважають, що якщо завдання вдасться реалізувати, тоді лави захисників Білорусі суттєво розширяться. Також у Білорусі зазначили, що "народне ополчення" створюється не для того, щоб комусь загрожувати, а для того, щоб гарантувати самим білорусам мирне життя та безпеку, особливо з огляду на події, що відбуваються в Україні.                                                                                                                          

Варто зазначити, що під час повномасштабної російсько-української війни чудово зарекомендували себе загони територіальної оборони, які були створені в Україні. Багато в чому наступ російських військ захлеснувся саме завдяки ТРО. Через деякий час спочатку в РФ заявили про те, що теж створюватимуть подібні загони. А тепер і Білорусі заявили про готовність піти таким шляхом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – війна в Україні серйозно затягується: у ГУР змінили прогноз. Шансів ще менше, що військові дії закінчаться до кінця літа, причина в амбіціях Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/modmilby/14772
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини