Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко красиво «кинув» Путіна і перестрахувався від втягування у війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко красиво «кинув» Путіна і перестрахувався від втягування у війну в Україні

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко «кинув» російського диктатора Володимира Путіна, сказав в ефірі 24 каналу білоруський опозиціонер Павло Латушко. За його словами, мова йде про військову доктрину Білорусі

1 травня 2024, 18:38 comments1714
Поділіться публікацією:

В військовій доктрині Білорусі є пункт, який, фактично, дозволяє їй приєднатися до терористичної Росії у її загарбницькій війні проти України, каже Павло Латушко.

Лукашенко красиво «кинув» Путіна і перестрахувався від втягування у війну в Україні

Лукашенко і Путін

За його словам, юридично у цій військовій доктрині вказані певні правила поведінки під час нападу на країну-союзника. Тобто, в ній йде мова про те, що будь-який акт агресії проти одного з членів Союзної держави, куди входить Білорусь і РФ, накладає на країну-партнера зобов'язання відправити свої війська на допомогу.

Тобто, каже Латушко, країна-агресор Росія цілком може вирішити, що обстріли тимчасово окупованих територій, які РФ вважає своїми за Конституцією, можна трактувати як напад. Отже, таким чином підписана військова доктрина може примусити Олександра Лукашенка вступити у війну з Україною на боці Росії.

Проте, як підкреслює опозиціонер, Лукашенко все ж вирішив "перестрахуватися". За його інформацією, в прийнятому законі про військову доктрину вказано, що рішення про відправлення збройних сил Білорусі чи інших військових підрозділів за межі країни повинно бути ухвалене на Всебілоруських народних зібраннях, які скликаються за пропозицією президента.

Тобто, каже Латушко, процедура прийняття рішення, є максимально ускладненою. Раніше, за його словами, Лукашенко міг цілком спокійно прийняти рішення одноосібно, тепер же треба зібрати майже 1200 людей, які входять в Всебілоруське народне зібрання. І саме ці люди повинні шляхом голосування ухвалити рішення про відправку військ за межі країни.

"Мені здається Лукашенко "кинув" Путіна. Тепер він може прикриватися тим, що реалізувати рішення про відправлення збройних сил Білорусі стає дуже важко логістично",
— заявив опозиціонер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що саме Білорусь закріпила у своїй військовій доктрині.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини