Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко назвав умову при якій усі загинуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко назвав умову при якій усі загинуть

Білоруський диктатор відреагував на заколот Пригожина у Росії.

27 червня 2023, 12:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на заколот засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у Росії. На його думку, ці події можуть призвести до "загибелі". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російську державну агенцію BELTA.

Лукашенко назвав умову при якій усі загинуть

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Білоруський президент розповів, що відіграв роль посередника у конфлікті між Пригожиним та Кремлем. Лукашенко в момент бунту вагнерівців надав наказ білоруським військам прийти у бойову готовність.

"Якщо завалиться Росія, ми залишимося під уламками, всі загинемо", – сказав Лукашенко.

Президент Білорусі просить не робити з нього героя, який врятував ситуацію.

"Ні з мене, ні з Путіна, ні з Пригожина, тому що ми ситуацію пропустили. І зіткнулися дві людини, які воювали на фронті. Немає в цій справі героїв", – вважає білоруський президент.

У кінці промови Лукашенко вкотре звинуватив НАТО. За словами президента Білорусі військовий альянс розширює свої території та нарощує потенціал у країнах, що поблизу Білорусі.

Нагадаємо, що Євген Пригожин почав бунт проти військового керівництва РФ. Керівник російських найманців пішов на Москву з Ростова, зайняв адмінбудівелі та знищив кілька одиниць військової техніки російських сил. Невдовзі Путін та Пригожин уклали мир, який був створений за сприянням Лукашенка. Пригожин зупиняє заколот та відправляється у Білорусь, а Кремль закриває кримінальні справи проти цього та вагнерівців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військове керівництво Росії забирає важку техніку у вагнерівців та закриває кримінальну справу.

Також "Коментарі" писали будівництво військових таборів для ПВК "Вагнер" у Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини