Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко не виключив можливість застосування зброї. Кому погрожує на цей раз
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко не виключив можливість застосування зброї. Кому погрожує на цей раз

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко побував на кордоні з Литвою, повідомляє видання БЕЛТА. Там він пригрозив знищенням сусідам у разі провокацій проти Білорусі

26 березня 2024, 14:48
Поділіться публікацією:

Самопроголошений глава Білорусі, Олександр Лукашенко, відвідав Ошмянський район, що прилягає до кордону з Литвою, де проводяться заходи перевірки бойової готовності з'єднань і військових частин.

Лукашенко не виключив можливість застосування зброї. Кому погрожує на цей раз

Олександр Лукашенко

Під час свого візиту Лукашенко почав говорити про можливу відповідь на "можливі провокації на кордоні". Зокрема, він заявив, що будь-яка провокація повинна бути припинена збройним шляхом. За його словами, якщо державний кордон буде порушено – буде знищення. У цьому питанні, заявив Лукашенко, не слід дозволяти собі жодних компромісів.

Також Лукашенко зазначив, що Латвія і Литва посилили охорону державного кордону з Білоруссю. При цьому він не розуміє, навіщо там викопали протитанкові рови. За його словами, Білорусь разом із Росією не мають наміру нападати на ці країни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що до повномасштабного вторгнення Росії в Україну Олександр Лукашенко запевняв, що територіє Білорусі ніколи не буде використана для нападу на Україну. Проте з цієї території на початку війни по території нашої країни регулярно наносились ракетні удари.

Окрім того, експерти відзначали, що Росія все ж може розпочати війну із країнами НАТО. Ймовірно, для нової агресії вона вибере котрусь із країн Балтії. Начебто дві армії, які планує до кінця року створити країна-агресор, можуть бути розміщені саме на кордонах із балтійськими країнами. Російських військових можуть використати для прямого вторгнення в нові країни або ж вони чинитимуть психологічних тиск на країни НАТО своєю присутністю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини