Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко підписав декрет «про захист суверенітету» в разі його вбивства - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко підписав декрет «про захист суверенітету» в разі його вбивства - деталі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав документ, який регулює управління державою після смерті лідера

9 травня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет "Про захист суверенітету і конституційного ладу".

Лукашенко підписав декрет «про захист суверенітету» в разі його вбивства - деталі

Олександр Лукашенко підписав декрет на випадок його вбивства - деталі. Фото: ria.ru

Документ передбачає передачу президентських повноважень Раді безпеки в разі загибелі очільника держави. Відповідне повідомлення було опубліковане сьогодні пресслужбою президента.

"Документом передбачається, що в разі загибелі голови держави в результаті замаху, здійснення акту тероризму, зовнішньої агресії, інших насильницьких дій всі державні органи та їх посадові особи діють відповідно до рішень Ради безпеки, на засіданнях якої головує прем'єр-міністр", — повідомляє пресслужба.

Відповідно до цього декрету після смерті очільника держави в Білорусі негайно вводиться надзвичайний або військовий стан. Заходи, які будуть його забезпечувати, повинна вибирати і призначати Рада безпеки. Рішення цього органу є обов'язковими для всіх і підлягають безумовному виконанню.

Крім того, зазначене відомство буде займатися організацією майбутніх виборів. У документі наголошується, що такий крок забезпечить незалежність і суверенітет країни.

Декрет набуває чинності з моменту його підписання.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко може приховувати сина з розумовою відсталістю. Про це припускають білоруські ЗМІ.

Виявляється, що хлопець народився у 2002 році. Він на два роки старший за Миколу. Народила дитину Лукашенку Ірина Абельська — колишній особистий лікар президента і матір Колі.

Як стверджують журналісти, у хлопця спостерігалася розумова відсталість, аутизм і недорозвинені слухові проходи (тобто дитина була глухоніма). Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що самопроголошений білоруський державний очільник Олександр Лукашенко звинуватив американців і європейців у тому, що вони не допомогли боротися з пандемією коронавірусу, назвавши їх "мерзотниками". Відео дивіться тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини