Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко поїхав до Китаю: про що він буде говорити із Сі Цзіньпіном
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко поїхав до Китаю: про що він буде говорити із Сі Цзіньпіном

Переговори білоруського та китайського лідерів заплановано на понеділок, 4 грудня

3 грудня 2023, 21:40
Поділіться публікацією:

3 грудня, самопроголошений білоруський президент   Олександр Лукашенко  відбув до Китаю для перемовин із головою КНР Сі Цзіньпіном. Про це  інформують в  прес-службі Олександра  Лукашенка.

Лукашенко поїхав до Китаю: про що він буде говорити із Сі Цзіньпіном

Сі Цзіньпін і Лукашенко (фото з відкритих джерел)

Самі перемовини з  очільником КНР Сі Цзіньпіном  відбудуться  завтра, 4 грудня. 

“На порядку денному — питання торговельно-економічного, інвестиційного та міжнародного співробітництва. Також у програмі візиту — низка заходів соціально-гуманітарного спрямування”, — говориться в тексті повідомлення.

Різниця в часі між  столицею КНР Пекіном та столицею Білорусі  Мінськом – п'ять годин. Тому понеділок там розпочинається 3 грудня о 19.00 за Мінським часом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко пояснив, що йому дає "право голосу" на міжнародній арені.Тільки наявність потужної зброї дає сьогодні право голосу країні на міжнародній арені, заявив під час сьогоднішнього саміту ОДКБ в Мінську глава Білорусі Олександр Лукашенко. 

Своє спільне рішення Путін та Лукашенко тоді намагалися виправдати практикою США щодо розміщення в Європі, на території своїх союзників по НАТО, ядерної зброї. Цього разу союзник Путіна понарікав на те, що його західний сусід — Польща — проводить переозброєння своєї армії, заклавши на військо 4% від ВВП. А також згадав, як ніби-то американські бомбардувальники В-52, які здатні нести ядерну зброю, в серпні 2020 року пролітали поряд з кордоном Білорусі. На думку Лукашенко, таким чином вони "надсилали сигнал". Як зазначив Лукашенко цей сигнал був надісланий "не тільки Білорусі", а  й "зрозуміло кому".

А після переміщення тактичної ядерної зброї, а також її носіїв — літаків та ракетних установок "Іскандер", до Білорусі, Лукашенко став погрожувати країнам НАТО.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини