Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко пообіцяв не пускати додому лікарів, які виїжджають на заробітки в Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко пообіцяв не пускати додому лікарів, які виїжджають на заробітки в Польщу

Президент Лукашенко бореться з відтоком кваліфікованого медперсоналу з країни

5 листопада 2020, 14:47
Поділіться публікацією:

Президент Лукашенко вирішив досить жорстко захищати здоров'я своїх співгромадян. Складається враження, що людей, які у важкий час їдуть на заробітки в інші країни він вважає зрадниками. Такий висновок напрошується з його останніх заяв, де "бацька" відкритим текстом заявляє про те, що Білорусь не братиме медиків, які виїхали "калимити" до Польщі.

Лукашенко пообіцяв не пускати додому лікарів, які виїжджають на заробітки в Польщу

"Особливо просять наших лікарів приїхати до Польщі, щоб допомогти населенню і державі в боротьбі з ковідом. Хочу попередити: зайвих лікарів у нас немає. Нам самим треба лікувати наших людей. Але, слідуючи своєму принципу, ми нікого тримати не будемо. Однак треба розуміти : поїхав — назад не повернешся, там будеш працювати і заробляти ті великі гроші, за якими поїхав", — сказав Лукашенко на нараді про вжиті заходи протидії поширенню вірусних інфекцій.

Причому, президент підкреслив, що ця теза не є загрозою, а лише служить наказом для уряду.

Подібне різку заяву, мабуть, пов'язано з наміром Польщі запросити до себе лікарів з-за кордону, в тому числі і з Білорусі для протистояння COVID-19.

Як повідомляв портал "Коментарі", за ситуацією в Білорусі уважно стежив увесь світ. Хтось називав Лукашенко диктатором, хтось підтримував його курс на розвиток економіки країни і мав на думці, що всілякі протести — не більше ніж бажання Заходу звалити "бацьку". Тепер же посли країн-членів Євросоюзу схвалили введення візових заборон і заморожування активів президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 білоруських громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини