Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко поскаржився Путіну на Польщу, каже, що діють із мирними людьми жорстко
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко поскаржився Путіну на Польщу, каже, що діють із мирними людьми жорстко

Стягування польських військ до кордону дуже непокоїть Лукашенка

9 листопада 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив "особливе занепокоєння" через стягування на кордон регулярних військ Польщі. Свої побоювання Лукашенко озвучив у розмові із президентом Росії Володимиром Путіним. Про це інформагентству БЕЛТА повідомили у прес-службі Лукашенка, повідомляє видання "Коментарі".

Лукашенко поскаржився Путіну на Польщу, каже, що діють із мирними людьми жорстко

Лукашенко і Путін. Фото: РИА Новости

Особливий акцент у діалозі Лукашенка та Путіна було зроблено на міграційній кризі на білорусько-польському кордоні. Олександр Лукашенко завив, що польська влада діє дуже жорстко по відношенню до мирних громадян, застосовуючи силу.

Олександр Лукашенко наголосив, що його найбільше хвилює, що Польща збирається діяти радикально, стягуючи війська до білоруського кордону.

У Кремлі були лаконічнішими в повідомленнях про підсумки переговорів Лукашенка та Путіна, зазначивши, що президенти обмінялися своїм баченням щодо ситуації з біженцями на білорусько-польському кордоні.

Читайте на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чому штурм польського кордону мігрантами не припиняється і чого такими провокаційними діями добивається Лукашенко від Європейського Союзу.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що міграційна криза на польському кордоні є частиною стратегії Кремля щодо дестабілізації обстановки в ЄС. Таку думку висловив речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович. На його думку, у Кремлі мають намір продовжувати тиск на ЄС та НАТО, а також на Польщу та Україну протягом усієї зими. Арестович пов'язує протести "антивакциніторів" та енергетичну кризу в Україні з діями Москви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.belta.by/
comments

Обговорення


Новини