Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко пригрозив Україні після боїв у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко пригрозив Україні після боїв у Курській області

Олександр Лукашенко заявив, що відправив війська до українського кордону, як відповідь на дії України.

15 серпня 2024, 16:16 comments1810
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що його країна не хоче війни, але буде готова відповідати, якщо хтось порушить білоруський кордон. За його словами відповідні документи вже підготовлені та знаходяться в сейфі.

Лукашенко пригрозив Україні після боїв у Курській області

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Олександр Лукашенко в інтерв’ю державному пропагандистському каналу "Россия" звинуватив Україну у напруженій ситуації на кордоні. За його словами українські сили збільшили свою присутність поблизу спільного кордону, а також нібито порушили повітряний простір Білорусі за допомогою безпілотників. За словами білоруського диктатора, він направив до кордону додаткові бригади, як відповідь на дії України, зокрема і в Курській області РФ.

"Кожна група знає, яку місцевість вони займають, територію. Це обов'язково, щоб не допустити прориву. Тому ми це зробили. Ми не хочемо ескалації і ми не хочемо війни проти всього НАТО. Ми цього не хочемо", — сказав Лукашенко.

Далі Лукашенко пригрозив, що готовий до швидкої відповіді, якщо білоруський кордон буде перейдено.

"Але якщо вони це зроблять і на це підуть, ну що ж... У нас іншого виходу не буде. І жодних "червоних ліній" не буде. Вона є, ця лінія, — державний кордон. Як тільки порушать її відповідь буде миттєва. Вона підготовлена, наказ у сейфі, як належить", — заявив білоруський диктатор.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні відреагували на рішення Міністерства оборони Білорусі перекинути частину своїх військ до білорусько-українського кордону.

Також "Коментарі" писали про заяву головнокомандувача Олександра Сирського щодо військової операції в Курській області. Український генерал оновив кількість населених пунктів, які опинились під контролем України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини