Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко приїхав у Монголію: колишній президент країни закликав арештувати білоруського диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко приїхав у Монголію: колишній президент країни закликав арештувати білоруського диктатора

Колишній президент Монголії Цахіаґійн Елбеґдорж закликав арештувати Олександра Лукашенка.

2 червня 2024, 16:16 comments6980
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

1 червня білоруський диктатор Олександр Лукашенко прилетів з офіційним чотириденним візитом до Монголії. У мережі з'явились кадри урочистої зустрічі Лукашенка в аеропорті Улан-Батору. Проте не всі раді візиту лідера Білорусі, зокрема колишній президент Монголії Цахіаґійн Елбеґдорж закликав владу заарештувати Олександра Лукашенка.

Лукашенко приїхав у Монголію: колишній президент країни закликав арештувати білоруського диктатора

Олександр Лукашенко в Монголії. Фото з відкритих джерел

Білоруський диктатор прилетів до Монголії з дипломатичним візитом, під час якого обидві країни мають підписати двосторонні угоди та розширити торговельно-економічну співпрацю. Білорусь особливо зацікавлена в експорті продуктів до Монголії. Також запланована зустріч Олександра Лукашенка, зокрема, з нинішнім президентом Монголії Ухнаагійном Хурелсухом.

Проте, колишній президент країни Цахіаґійн Елбеґдорж, який керував Монголією з 2009 по 2017 рік, закликав арештувати Лукашенка, зокрема через його причетність до війни в Україні.

"Ми всі знаємо, що Лукашенко несе відповідальність за злочини проти людства в Білорусі. Монголія є учасником Римського статуту. У нас є представник в Міжнародному кримінальному судді. Свято справедливості стане світовою подією, і це додасть Монголії добру репутацію", — пише президент Монголії.

За словами Елбеґдоржа, "диктатор-ізгой прагне просувати проєкт Кремля" в Монголії. Крім того, на думку Елбеґдоржа, в Монголії цього року заплановані парламентські вибори, а Ленінська партія Монголії та прем'єр-міністр хочуть зберегти свою владу в країні за допомогою Росії.

Зазначимо, що журналістське розслідування EU Reporter у 2020 році з'ясувало, що Лукашенко та інша еліта Білорусі використовує Монголію для відмивання грошей. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експрезидент Монголії відреагував на історичну маячню Путіна про Україну. За його словами, якщо слідувати логіці Путіна, то Росія має бути частиною Монголії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://x.com/elbegdorj
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини