Лукашенко привіз на зустріч з Сі Цзіньпіном продукти: що відомо про їх зустріч

Лукашенко привіз до Китаю продукти

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прилетів з візитом в Китай. Сьогодні, 4 грудня, він проводив переговори із очільником КНР Сі Цзіньпіном.

Під час поїздки з Лукашенком був помічений в якості супроводжуючого його син Микола. Цю інформацію оприлюднила прес-служба президента Білорусі.

Сі Цзіньпін та лукашенко обмінялись подарунками. Представники білоруської делегації отримали яблука з провінції Хунань, ще серед подарунків картина, виконана технікою шовкової вишивки. Ще голова КНР подарував синові Олександра Лукашенка спортивний костюм з написом "Китай" англійською мовою та китайським прапором.

Самопроголошений президент, в свою чергу, подарував очільнику Китаю композицію, яку виготовили білоруські скульптори. Вона приурочена політичній ініціативі Пекіна "Один пояс — один шлях". Ще серед подарунків були сувеніри, шоколад та інші продукти.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко поїхав до Китаю. 3 грудня, самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко відбув до Китаю для перемовин із головою КНР Сі Цзіньпіном.

На порядку денному — питання торговельно-економічного, інвестиційного та міжнародного співробітництва. Також у програмі візиту — низка заходів соціально-гуманітарного спрямування.

Також "Коментарі" писали про те, що Лукашенко раптово зажадав від Росії компенсації. Білорусь виставила вимогу до Росії виплатити компенсації через введення Білоруської АЕС (БелАЕС) в експлуатацію в пізніший термін, ніж планувалося.

Олександр Лукашенко обурився тим, що графіки введення АЕС в експлуатацію змістилися через російську сторону.