Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко розповів про свою «шалену думку», яка забезпечить Білорусь всім необхідним
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розповів про свою «шалену думку», яка забезпечить Білорусь всім необхідним

Олександр Лукашенко розповів про свої мрії про білоруське майбутнє.

13 серпня 2023, 08:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко заявив, що розглядає можливість побудувати у Білорусі ще одну атомну електростанцію на сході країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Беларусь Сегодня".

Лукашенко розповів про свою «шалену думку», яка забезпечить Білорусь всім необхідним

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі з робітничими групами на території "Національного аеропорту Мінськ" Олександр Лукашенко відповів на запитання щодо розвитку наступного етапу пасажирського транспорту в Білорусі. За словами Лукашенка білоруський транспорт у майбутньому перейде на електрику від атомних електростанцій. А допоможе цьому будівництво нової АЕС.

"В мене така шалена думка – ще й другу атомну станцію на сході збудувати, Білорусь тоді буде забезпечена всім необхідним", — заявив Лукашенко та додав, що "це найвигідніший, найефективніший вид палива", який дозволить бути електротранспорту в Білорусі.

За словами Лукашенка, за допомогою надлишку електроенергії від АЕС, Білорусь буде будувати заводи та самостійно розроблятиме електромобілі.

Нагадаємо, що першу атомну електростанцію в Білорусі почали будувати у 2011 році поблизу кордону з Литвою, за 14 км від міста Островець. Її будівництво викликало активну критику в Литві. Експлуатувати Білоруську АЕС почали у 2020 році. Станція матиме два російських реактори, один вже працює, інший планують під’єднати до кінця року.

Будівництво станції супроводжувалось кількома інцидентами, зокрема під час транспортування корпус реактора вагою понад 300 тонн впав з 4-метрової висоти, чим спричинив позаштатну ситуацію. Проєкт здійснюється за фінансування росіян, які надали кредит для Білорусі на 25 років. Електроенергія з АЕС йде в російську мережу. Наразі невідомо, чи платить Росія за електроенергію, або ж вона є елементом погашення кредиту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лукашенко оголосив про значні зміни у війні між Україною та Росією, які мають відбутись восени.

Також "Коментарі" писали про запуск ракет з Білорусі. Українська розвідка назвала причини таких дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини