Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко розповів, які території Білорусі та України хоче отримати Польща
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розповів, які території Білорусі та України хоче отримати Польща

Лукашенко заявив, що Польща має територіальні претензії до Білорусі, але Мінськ не хоче воювати з Варшавою

12 вересня 2024, 18:39
Поділіться публікацією:

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна нібито не веде агресивної політики проти сусідньої Польщі, їй не потрібна війна із цією країною.

Лукашенко розповів, які території Білорусі та України хоче отримати Польща

Олександр Лукашенко

"Не говоритиму про наші відносини з керівництвом Польщі. Я не хочу сказати, що з усіма поляками в Польщі у нас блискучі відносини, але 99% поляків розуміють нашу політику і, впевнений, підтримують її. Наша політика не агресивна щодо Польщі. Ми не намагаємось нав'язати свою політику, не намагаємося воювати з Польщею. Ми чудово розуміємо, що в цій війні загинуть мільйони, і ніхто не виграє.

Він заявив, що Білорусь готова просто зараз нормалізувати відносини з Польщею. При цьому він додав, що хоче, щоб у Польщі було тихо і спокійно.

"Якщо, не дай боже, щось трапиться у Польщі, як в Україні, нам легко не буде. Але вони повинні розуміти, що нас навколішки поставити неможливо. Це марна справа", — заявив Лукашенко.

За його словами, нібито Польщу намагаються зробити "маріонеткою" Сполучених Штатів Америки. При цьому він не розуміє, навіщо Варшаві витрачати 5% ВВП та мільярди доларів на закупівлю зброї.

Хто збирається нападати на Польщу? Ну, а нам що нам від поляків треба? Нам нічого не потрібно. Що потрібно полякам від нас? Ну, ясна річ, треба знову Західну Білорусь, Західну Україну туди. Хтось ще на ці амбіції страждає", — заявив Лукашенко.

При цьому він додав, що нібито підкорити Білорусь неможливо, адже має багато друзів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що раніше Лукашенко навпаки погрожував Польщі. Також його обурювали вимоги Варшави, щоб із Білорусі було виведено вагнерівців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини