Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко відповів, чи допитували Протасевича «слідчі "ЛНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко відповів, чи допитували Протасевича «слідчі "ЛНР"

За словами самопроголошеного голови Білорусі, представники т.зв. «Луганської народної республіки» приїжджали до Мінська для допиту опозиціонера

9 серпня 2021, 17:14
Поділіться публікацією:

Затримання та арешт білоруського опозиціонера Романа Протасевича ще недавно було одним із найгучніших міжнародних скандалів 2021 року. Україна уважно стежила за розвитком подій, адже про бажання допитати білоруса заявили й "слідчі" так званої "ЛНР". Тепер же Олександр Лукашенко зізнався, чи було подібне, повідомляє білоруське опозиційне видання "Zerkalo.io".

Лукашенко відповів, чи допитували Протасевича «слідчі "ЛНР"

Лукашенко визнав, що "ЛНР" допитала Романа Протасевича. Фото із відкритих джерел

Під час спілкування з журналістами з РБ та інших країн самопроголошений глава країни зазначив, що контакт Протасевича з представниками "ЛНР" все ж відбувся.

При цьому політик підкреслив, що спілкувалися із затриманим політв'язням візитери з ОРДЛО лише на території Білорусі. Це, за його словами, було головною умовою можливості влаштувати допит. Ні про яку видачу Протасевича в "ЛНР", нібито, навіть не йшлося.

"Вони ж приїхали сюди, його допитали. Я сказав: "Так, нехай приїжджають, якщо є питання, нехай задають, але в Білорусі", — зізнався Олександр Лукашенко.

Також самопроголошений президент вважає, що представники невизнаної "республіки" залишилися задоволені розмовою з ув'язненим.

Цікаво, що зараз Лукашенко особисто намагається захищати Протасевича, спростовуючи будь-які звинувачення в тому, що опозиціонер міг воювати на Донбасі, підтримуючи українську армію.

За його словами, Роман Протасевич просто піддався чужому впливу, приїхав в Україну, щоб "потренуватися в спеціальному таборі для бойовиків". Лукашенко стверджує, що підготовкою в таких "закладах" начебто займаються американські військові. Після проходження певного курсу молодим людям вручають зброю, з якою можна сфотографуватися, запевняє політик. На цьому, на думку Лукашенка, вся участь Протасевича у війні на Донбасі й закінчилася.

Цікаво, що ще не так давно офіційні представники білоруського МЗС відмовлялися підтверджувати інформацію про співпрацю з представниками "ЛНР". Негативну відповідь на питання про ймовірний допит Протасевича "слідчими" з ОРДЛО спростовувала й адвокат затриманого.

Офіційної реакції України на одкровення Лукашенка поки не було. Однак раніше головний вітчизняний дипломат Дмитро Кулеба обіцяв, що в разі допиту Протасевича бойовиками "ЛНР" Лукашенку "буде боляче". Розірвати будь дипвідносини з режимом Лукашенка пропонував і народний депутат Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли Лукашенко збирається офіційно визнати анексію Кримського півострова Росією законною дією. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому самопроголошений глава РБ жорстко розкритикував Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини