Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко відповів, коли визнає Крим частиною Росії (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко відповів, коли визнає Крим частиною Росії (ВІДЕО)

За словами самопроголошеного президента Білорусі, все залежить від дій російських олігархів

9 серпня 2021, 12:59 comments1102
Поділіться публікацією:

Невизнаний світовим співтовариством лідер Республіки Білорусь Олександр Лукашенко вкотре відзначився кількома гучними скандальними заявами, пов'язаними з Україною. Інформацію передає PavlovskyNews, посилаючись на трансляцію "Великої розмови" з Лукашенком, котра проходить у Мінську в понеділок, 9 серпня.

Лукашенко відповів, коли визнає Крим частиною Росії (ВІДЕО)

Лукашенко заговорив про Крим. Фото: РИА Новости

Так, самопроголошений глава РБ офіційно підняв тему приналежності Кримського півострова, цього разу "схилившись" на сторону Росії. За словами Лукашенка, у нього "розв'язані руки", не дивлячись на те, що його підпис знаходиться під декількома важливими документами, в т.ч. тим же Будапештським меморандумом.

Лукашенко підкреслює, що збирається здійснити поїздку на територію Криму, до того ж, робитиме це через Росію. При цьому в таке становище, за його твердженням, білоруську владу поставила сама Україна, заборонивши будь-авіасполучення між країнами.

"Вони завили: "Лукашенко полетить в Крим через Росію". Так ви ж самі закрили простір! Я ж через Україну не можу полетіти!" — поділився в прямому ефірі своїм обуренням Лукашенко, не забувши назвати українську владу "безумцями".

Також Лукашенко не забув про те, що Україна продовжує наполягати на незаконній анексії Криму, а РФ, в свою чергу, чекає, коли Білорусь прийме чиюсь сторону.

"Коли останній олігарх в Росії визнає Крим і почне поставляти туди продукцію, за мною не заіржавіє", — заявив Олександр Лукашенко, фактично офіційно продемонструвавши свою позицію щодо кримського питання.

Також під час виступу політик розкритикував ставлення українських політиків до нинішнього режиму в Білорусі і сказав, що до останнього робив все можливе, щоб утримати "разом" Україну, Білорусь і РФ.

Цікаво, що думка багатьох українців по відношенню до заяви Лукашенка вельми неоднозначно. Хтось підтримує подібну позицію, заявляючи про свою симпатію до самопроголошеного політику, хтось — навпаки критикує те, що відбувається.

"Когось хвилює думка старого диктатора-маразматика, який формально очолює проксі-"державу", сателіт Рашки?", "Перекладаю: Лука ніколи не визнає Крим частиною РФ, бо російські олігархи ще не з'їхали з глузду, щоб отримати додаткову порцію корисних санкцій", "Все в точку", "Догрався Зеленський", — такі і багато інших відгуків можна знайти під відео трансляції виступу Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому Лукашенко вважає Україну загрозою для Білорусі. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, до якого "сюрпризу" слід готуватися самопроголошеного чолі РБ до річниці початку білоруських протестів, пов'язаних із президентськими виборами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ваше Величество

10 серпня 2021, 12:33

нельзя было ругаться с усатым гондурасом. Нужно было в духе евросоюза "Быть обеспокоенным событиями в Белоруси и призывать стороны договариваться. Ошибка! Украина не в том состоянии.

влад

10 серпня 2021, 04:39

маразматик старый


Новини