Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко заборонив інфляцію в Білорусі. Наслідки прийшли менш як за місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заборонив інфляцію в Білорусі. Наслідки прийшли менш як за місяць

У Білорусі почали закриватись магазини та страйкують бізнесмени.

1 листопада 2022, 23:00 comments1199
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко менш як місяць тому заборонив підвищувати ціни по всій країні. В результаті такого дивного рішення підприємці не можуть далі працювати та закривають свій бізнес або виходять на мітинги. В мережу потрапили фото, які демонструють масштаби рішення Лукашенка.

Лукашенко заборонив інфляцію в Білорусі. Наслідки прийшли менш як за місяць

Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Президент Білорусі заявив, що ціни стали захмарними, тому від 6 жовтня Лукашенко заборонив підвищувати ціни. Та пригрозив тим, хто не буде дотримуватись його вимог.

Лідер Білорусі зазначив, що можливі винятки на окремі продукти, але таке рішення можуть приймати тільки спеціально уповноважені особи. Також Лукашенко повідомив, що за його наказом будуть дивитись спеціальні служби, а за недотримання підприємці отримають штрафи.

Пройшло менше ніж місяць з дня виходу указу, а для білоруських підприємців таке рішення стало катастрофою. Білоруський опозиціонер Франак Вячорка опублікував масштаби проблеми. За його словами через заборону Лукашенка велика кількість магазинів змушена була закритись.

"Підприємці протестували проти абсурдного регулювання цін диктатором. Режим руйнує білоруську економіку", — написав Вячорка у Twitter.

На підтвердження своїх слів він опублікував фотографії закритих магазинів і порожніх торгових пасажів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що президент Білорусі готує суспільство до активної війни в Україні. Про це заявила головна білоруська опозиціонерка.

Також "Коментарі" писали про інноваційне рішення білоруської армії проти Javelin та NLAW — палаюче відро на металевій трубі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини