Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко заявив, що білоруси мають бути на переговорах України з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив, що білоруси мають бути на переговорах України з РФ

Лукашенко знову назвав війну Росії проти України "конфліктом"

17 жовтня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь повинна бути залучена до будь-яких мирних переговорів між Україною та Росією, оскільки це нібито впливатиме на інтереси його країни. Виступаючи на відео, опублікованому Telegram-каналом "Пул першого", Лукашенко назвав війну між Росією і Україною "конфліктом" і висловив занепокоєння щодо можливих наслідків для Білорусі.

Лукашенко заявив, що білоруси мають бути на переговорах України з РФ

Олександр Лукашенко (фото з відкритих джерел)

Лукашенко стверджує, що переговори не повинні відбуватися без участі білорусів, оскільки це може загрожувати інтересам його країни. Він додав, що хоча він не очікує прямого територіального захоплення білоруських земель, прийняті на переговорах рішення можуть мати серйозні наслідки для Білорусі, навіть до втрати частини території.

"Я завжди наполягав, і українцям про це говорив, росіянам, Путіна попередив, що на переговорах щодо України мають бути білоруси. Чому? Тому що це наша проблема, я не хочу, щоб там вирішувалися питання – наші питання – без нас", — мовив Лукашенко.

 "Так, вони не відтяпають там до Гомеля, Полісся, не в цьому справа, але можуть ухвалити такі рішення, що завтра половину країни доведеться віддати", — мовив самопроголошений президент Білорусі, проте не уточнив, кому саме "доведеться віддати" пів країни.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко заявив, що на Заході злякалися ядерних погроз Путіна.На Заході змушені були дослухатися др змін у ядерній доктрині Російської Федерації, заявив так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко. На його думку, про це свідчить той факт, що Україна досі не одержала дозволу на удари західною зброєю по території Росії. 

Проте Лукашенко додав, що нібито "гарячі голови" Заходу почули небезпечні для себе сигнали ще до відновлення доктрини.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини