Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко заявив, що він готується до війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив, що він готується до війни

При цьому Олександр Лукашенко заявив, що оголошувати мобілізацію в Білорусі немає потреби.

4 жовтня 2022, 13:38 comments1176
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ні часткової, ні загальної мобілізації у Білорусі не буде, але підготовка до війни триває. При цьому Лукашенко зазначив, що підготовка до війни розпочалася не зараз, а ще з того моменту, як він став президентом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє білоруське держвидання БЕЛТА з посиланням на слова Лукашенка на нараді з питань військової безпеки.

Лукашенко заявив, що він готується до війни

Олександр Лукашенко. Фото: PRESIDENT.GOV.BY

"Починають хапатися за різні приводи: Росія оголосила мобілізацію, значить, у Білорусі завтра оголосять мобілізацію. Ще раз наголошую: нам немає необхідності оголошувати мобілізацію. На щастя, війни на території Білорусі немає", – зазначив Лукашенко.

При цьому, за словами білоруського диктатора, він "абсолютно точно готується до війни".

Олександр Лукашенко згадав прислів'я "Якщо хочеш миру, готуйся до війни", заявивши, що не він є автором цих рядків, але вважає сказане правильною народною мудрістю. Тому у Білорусі підготовка до війни триває постійно.

Самопроголошений лідер білорусів зазначив, що в Білорусі вже вп'яте модернізують Збройні сили, "пристосовуючи до тієї ситуації, яка складається".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія планує влаштувати демонстраційний підрив ядерної зброї на кордонах України. Про це пише британська газета The Times, з посиланням на військові джерела.

Також видання "Коментарі" повідомляло — прес-секретар МЗС Казахстану Айбек Смадіяров заявив, що хоч Росія і є найбільшим членом Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) , альянс не буде стороною у війні, що триває в Україні. Про що говорить подібна заява? Яка доля чекає ОДКБ у найближчому майбутньому? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини