Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко збирається вакцинувати українців «Спутником V»: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко збирається вакцинувати українців «Спутником V»: що відомо

У Білорусі збираються відкрити пункти вакцинації для українців і жителів Заходу, яких захочуть зробити щеплення російським препаратом

28 травня 2021, 15:17
Поділіться публікацією:

Нинішня опала з боку більшості західних урядів штовхає білоруську владу на пошуки нових підходів до умів більшості. Так, наприклад, у п'ятницю, 28 травня, самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко оголосив про ймовірне створення спеціальних центрів вакцинації для іноземних громадян.

Лукашенко збирається вакцинувати українців «Спутником V»: що відомо

Лукашенко збирається вакцинувати українців "Спутником V". Фото із відкритих джерел

За інформацією "Белта", для щеплень всім бажаючим медики збираються використовувати російську "Спутник V". Таким чином Лукашенко нібито хоче допомогти всім тим, хто хоче, але не має можливості вакцинуватися проти коронавірусу.

За словами самого політика, подібний план він попередньо узгоджував із російським урядом та безпосередньо Володимиром Путіним. Угода була досягнута нібито завдяки тому, що саме на "Спутник V" є значний попит серед жителів багатьох держав, в тому числі і європейських.

Особливу увагу Лукашенко пообіцяв приділити українцям, які попросять про допомогу щодо вакцинації російським препаратом. Для цього збираються обладнати кілька спеціальних мобільних медичних центрів поблизу кордону, які забезпечать доступ до вакцини іноземцям, які про це попросять.

Подібний "фінт" в Білорусі обіцяють провернути і для громадян Литви, Польщі та будь-яких інших держав, які зважаться на щеплення.

Варто відзначити, що "Спутник V" білоруські лікарі використовують непроста. Все тому, що Лукашенко свого часу уклав із Путіним домовленість на отримання технологій розробки цієї вакцини. Тому нині білоруси часто отримують препарат, які проводиться вже в їхній країні (але за російським "рецептом").

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що вчені офіційно встановили ймовірну причину утворення тромбів в крові після вакцинації від коронавірусу конкретним препаратом. Всі деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали про те, в яку суму українським розробникам може обійтися створення ексклюзивної вакцини проти коронавірусу. Спойлер — це буде набагато дешевше, ніж витрачали іноземні вчені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

николай

1 червня 2021, 15:23

ГДЕ? КОГДА ? СКОЛЬКО платить


Новини