Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко зізнався, завдяки яким країнам Білорусь обходить санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко зізнався, завдяки яким країнам Білорусь обходить санкції

Росії, Китай та інші партнери Путіна допомагають обходити санкції для Білорусі.

2 вересня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що завдяки співпраці з Росією, Китаєм та іншими країнами Білорусь змогла мінімізувати ефект від санкцій Заходу, які були накладені на країну через її співучасть у вторгненні в Україну. 

Лукашенко зізнався, завдяки яким країнам Білорусь обходить санкції

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Олександр Лукашенко під час зустрічі у Вітебському держуніверситеті зі студентами вищих навчальних закладів розповів, як Білорусь обходить санкції. За його словами, це стало можливим завдяки тісній співпраці  Росією та Китаєм.  

"І лише завдяки тому, що ми на сході зуміли вибудувати наші відносини з Росією та Китаєм, іншими країнами, з африканськими країнами, нам вдається балансувати", — сказав Лукашенко.

У своїй промові Лукашенко також згадав про війну в Україні. Білоруський диктатор заявив, що війна, яка за його словами відбувається між РФ та НАТО наблизилась до кордонів Білорусі.  

"Підібралися прямо до нас. Війна в Україні — це теж наша проблема. І ніяка там уже не війна між Росією та Україною. Там війна між Росією та тими державами, які Росії допомагають, хоч трохи, але допомагають — і натовськими державами як мінімум", — заявив Лукашенко. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Білорусь підняла в небо винищувачі, щоб збивати авіацією російські шахеди, які залетіли на територію країни. Це вперше, коли ВПС РБ збивали безпілотники.

Також "Коментарі" писали про те, що Лукашенко зробив прогноз про майбутнє України. Білоруський диктатор вважає, що українці в майбутньому "повернуться до нас" та відновлять дружні відносини з Білоруссю та Російською Федераціє.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини