Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко знову скаржиться на Україну: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко знову скаржиться на Україну: що сталося

Лукашенко розповів голові МАГАТЕ, що Україна поширює неправдиву інформацію про те, що Білорусь та Росія збираються захоплювати Чорнобильську атомну електростанцію

сьогодні, 16:02
Поділіться публікацією:

Військові Білорусі та Росії не збираються захоплювати Чорнобильську атомну електростанцію. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на зустрічі з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі зробив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Лукашенко знову скаржиться на Україну: що сталося

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Зокрема, Лукашенко заявив, що не розуміє, навіщо Україна поширює начебто неправдиві новини на цю тему.

"Ми на різні авантюри не кидаємося. Я говорю це у зв'язку з тим, що останнім часом наші українські "товариші" та "друзі" у ЗМІ багато місця приділяють Чорнобильській атомній станції", – обурився диктатор.

Олександр Лукашенко висловив подив тим, що може лежати в основі подібних фейків, і нагадав, що Білорусь і так "натерпілася від того, що сталося після вибуху цієї атомної станції, яку "ми не будували, ми не обслуговували та не підривали", при цьому "основне лихо" лягло на чверть білоруської території, і республіка досі бореться із наслідками катастрофи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Лукашенко заявив, що нібито підтримує канали зв'язку з Україною, але президент Володимир Зеленський його не чує. Про це пише білоруське держвидання "Белта", цитуючи слова Олександра Лукашенка.

Виступаючи перед студентами одного з білоруських вишів, самопроголошений президент розповідав про необхідність проведення переговорів з Україною для припинення війни.

"Ми з українцями теж, я відкрито сказав, підтримуємо по певних каналах контакти. З росіянами ви бачите наші стосунки. І ми намагаємося на цих контактах, щоби нормально було", – зазначив білоруський диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло – так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, у якому разі може бути застосована ядерна зброя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини