Головна Новини Світ Беларусь Мігранти з Білорусі знову прорвалися до Польщі: чи є ризики для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Мігранти з Білорусі знову прорвалися до Польщі: чи є ризики для України

Прорватися змогла група з 150-200 осіб

12 листопада 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

Ділянки кордону між Польщею та білоруською республікою, куди все прибувають нові мігранти, зараз перебуває під збільшеною охороною польського війська. Разом з тим, польські поліціянти на власній території шукають нелегалів, які таки змогли проникнути сюди, подолавши усі перепони. Про це інформує 2+2.

Мігранти з Білорусі знову прорвалися до Польщі: чи є ризики для України

Група мігрантів прорвалася через кордон Білорусі (фото з відкритих джерел)

Одинадцятого  листопада поліціянти затримали пасажирський бус, який мав вигляд карети швидкої допомоги. Всередині медичного транспорту було чимало мігрантів.

Тепер польський Сейм заявляє про те, що потрібно зміцнювати охорону кордону і на ділянці з нашою країною. Про вірогідний розвиток такого сценарію та ескалацію на прикордонні говорять і  представники українського Кабміну, зокрема, цю тривожну ситуацію обговорили на останньому безпековому засіданні Ради.

Вже зараз спікер однієї з найбільших фракцій німецького парламенту Нільс Шмід висловився, що Німеччина визначила нашу країну, як територію майбутнього притулку для нелегалів, які  будуть оформляти статус біженця.

Секретар української безпекової Ради  Олексій Данілов з обуренням прокоментував цю ситуацію, яка, очевидно, зручна для німців, але не для України.

За його словами, наша країна не повинна опікуватись нелегалами, це повинні робити представники Німеччини. Він висловив  зустрічну пропозицію для німецьких соціал-демократів – забрати мігрантів до своїх домівок, по двоє, троє, п’ятеро людей, а якщо місця забракне, то ще є службові приміщення у Бундестазі.

Разом з тим, очільник силового відомства Денис Монастирський приїхав у Волинську область, щоб побачити чи готові протидіяти під час конфлікту силовики та прикордонники.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  мігранти мають бути розселені по домівках європейських чиновників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини