Головна Новини Світ Беларусь Мігрантська криза: яка відповідь Лукашенка на закриття польських кордонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Мігрантська криза: яка відповідь Лукашенка на закриття польських кордонів

Лукашенко заявив, що зупинить російські енергопотоки

1 грудня 2021, 12:59
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий припинити постачання російських енергоносіїв, якщо Польща закриє кордон з Білоруссю. Таке повідомлення з'явилося в середу, 1 грудня, на сайті російського інформаційного агентства RIA, розпалюючи напруженість між країнами через міграцію. Про це повідомляє Reuters.

Мігрантська криза: яка відповідь Лукашенка на закриття польських кордонів

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

Білорусь наразі має напружені відносини з Європейським Союзом через мігрантів, які на сьогоднішній день перебувають на її західному кордоні. Євросоюз звинуватив Білорусь у тому, що вона залучає тисячі людей з Близького Сходу та штовхає їх перейти до блоку через Польщу, Литву та Латвію. Білорусь це заперечує.

Тим часом у середу, 1 грудня, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що білоруського аташе з оборони викликали після того, як пострілами з пневматичної зброї були пошкоджені ліхтарі, встановлені польськими солдатами поблизу міста Тересполь.

"Провокації білоруських служб абсолютно неприйнятні", – написав Маріуш Блащак у Twitter.

Прес-секретар білоруського МЗС не був доступний для коментарів.

Президент Польщі Анджей Дуда у вівторок, 30 листопада, підписав закон, який дозволяє уряду обмежувати доступ до районів біля кордону з Білоруссю. Закон набув чинності в середу, 1 грудня, скасувавши надзвичайний стан, який закінчився опівночі 30 листопада. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", молоді та агресивно налаштовані мігранти, яких підтримують спецзасобами білоруські військові, штурмують пункт пропуску. Польські прикордонники тримають оборону у місцях нападів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини