Головна Новини Світ Беларусь Мінськ готовий до війни проти України: у ГУР розповіли, чому це стане самогубством для Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінськ готовий до війни проти України: у ГУР розповіли, чому це стане самогубством для Білорусі

В українській розвідці попереджають, що інформація про те, що Білорусь нібито готує наступ на Україну, поширюється навмисно

28 листопада 2022, 14:00 comments1509
Поділіться публікацією:

Якщо Білорусь спробує вступити до наземних операцій у рамках повномасшабної війни проти України, це стане для неї самогубством. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на повідомлення представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова.

Мінськ готовий до війни проти України: у ГУР розповіли, чому це стане самогубством для Білорусі

Спроба Білорусі розпочати війну проти України стане для неї самогубством. Фото: із відкритих джерел

В українській розвідці знають, що вкидання в інформаційний простір повідомлень про те, що Білорусь готується вступити у війну проти України – це справжнісінька інформаційно-психологічна спецоперація, яка виконує відразу кілька завдань.

Перше завдання, наголошує Андрій Юсов, це, звичайно ж, посіяти паніку в українців, особливо в тих, які мешкають у прикордонних з Білоруссю областях. Друге завдання – це розосередити українську армію, не давши змоги посилити оборону на сході та півдні.

"Ну і також об'єктом та цілями цієї спеціальної психологічної інформаційної операції є сама Білорусь та білоруси, тобто нагнітання. Зробити так, щоб заіскрило, і все-таки втягнути саму Білорусь у повномасштабну війну, чого досі не було", — зазначив Юсов.

Він наголосив, що зараз важливо розуміти, які цілі ставить перед собою супротивник. На подібні провокації не можна піддаватися.

При цьому Юсов додав, що не можна говорити, що від режиму Олександра Лукашенка немає загрози.

"Вона є, і Лукашенко допомагає Путіну і зброєю, і боєприпасами, і бронетехнікою. Він надає свій повітряний простір для ударів по Україні, але говорити про те, що найближчим часом відбудеться повномасштабне вторгнення та втягування Білорусі вже в наземну операцію, сьогодні ми не можемо", — заявив розвідник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вантажні літаки РФ почали активно літати до Китаю: невже Пекін наважився допомагати Путіну у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини