Головна Новини Світ Беларусь Мінськ вирішив не відмовчуватись: як у Лукашенка відреагували на слова Пашиняна
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінськ вирішив не відмовчуватись: як у Лукашенка відреагували на слова Пашиняна

Мінськ відкликає посла з Вірменії

13 червня 2024, 17:15 comments1765
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Білорусі заявило, що відкличе посла у Вірменії після того, як прем’єр цієї країни Нікол Пашинян розкритикував підтримку Мінськом Азербайджану в рамках ОДКБ. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві білоруського МЗС.

Мінськ вирішив не відмовчуватись: як у Лукашенка відреагували на слова Пашиняна

Лукашенка та Пашинян. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що 13 червня представник зовнішньополітичного відомства Анатолій Глаз заявив, що посла в Єревані Олександра Конюка відкликали до Мінська для консультацій, щоб з'ясувати ситуацію у Вірменії.

Око сказало, що білоруська сторона бачить "складну внутрішньополітичну ситуацію" у Вірменії та розуміє "різну резистентність до емоційних навантажень".

"Але ми не розуміємо, до чого тут Білорусь. Представника посольства Вірменії сьогодні викликали до МЗС, щоб спробувати роз'яснити нам це питання. З огляду на розвиток ситуації наш посол з Єревану найближчим часом також прибуде до Мінська", – додав він.

Принагідно спікер МЗС Білорусі нарікав Вірменію на її "дуже недалекоглядну позицію" – тобто спробу зробити з Білорусі "зовнішнього ворога" і таким чином "відвернути увагу від внутрішніх проблем".

Зазначимо, раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ні він, ні інший офіційний представник Вірменії ніколи не відвідає Білорусь доти, доки самопроголошений президент Олександр Лукашенко керує цією країною. Таку заяву Пашинян зробив у парламенті.

Говорячи про складні відносини між Вірменією та ОДКБ, вірменський прем'єр нагадав про заяву лідера Білорусі.

"Один із керівників держав ОДКБ каже, що брав участь у підготовці 44-денної війни, заохочував, вірив і бажав перемоги Азербайджану. А після цього я маю щось обговорювати з лідером Білорусі у форматі ОДКБ?", – сказав Пашинян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини