Головна Новини Світ Беларусь Мінськ висилає консула Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінськ висилає консула Польщі

Польській стороні було вручено ноту, в якій консулу Тімофеюк запропонували покинути територію Білорусі

10 березня 2021, 01:19
Поділіться публікацією:

МЗС Білорусі прийняло рішення про висилку консула Генерального консульства Польщі в Бресті Єжи Тімофеюк. Про це повідомляє МЗС Білорусі у вівторок, 9 березня. Офіційна причина такого різкого маневру — відвідування дипломатом заходу, присвяченого "дня проклятих солдатів" Тімофеюк отримав ноту протесту у відповідь на відвідування заходу.

Мінськ висилає консула Польщі

МЗС Білорусі (фото з відкритих джерел)

"Принципова і послідовна позиція білоруської сторони щодо" проклятих солдатів "і їх типових представників -" банди Бурого "залишається незмінною і неодноразово доводилася до польської сторони", — йдеться в повідомленні МЗС.

Історія проклятих солдатів пов'язана з подіями 1946 р, коли в результаті дій загону польської армії загинули близько 80 білорусів. В історіографії Білорусі згаданий підрозділ отримав назву "проклятих солдатів".

Нагадаємо, в цьому році Мінськ не прийматиме чемпіонат світу з хокею через протести і заворушення, які проходять з минулого року. Спочатку відмовилися брати участь спонсори в чемпіонаті: найбільші компанії відмовилися один за іншим у фінансуванні чемпіонату світу з хокею. Пізніше Міжнародна федерація хокею (IIHF) відмовила в проведенні. Як йдеться на офіційному сайті IIHF, федерація відповідальна за всіх учасників, які приїдуть на чемпіонат, а оскільки в країні неспокійно, організація не може відповідати за безпеку людей, то вона має право відкликати чемпіонат з країни, яка його приймає. Таким чином, було прийнято радою рішення. Тому, після комплексної перевірки, зустрічі з урядом Білорусі і незалежної експертної оцінки, Рада федерації вирішив перенести чемпіонат з Білорусі. "Дуже шкода, що довелося скасувати заявку на спільне проведення чемпіонату в Мінську і Ризі", — сказав президент IIHF Рене Фезель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини