Головна Новини Світ Беларусь Наміри білоруської армії вторгнутися до України: США оцінили загрозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Наміри білоруської армії вторгнутися до України: США оцінили загрозу

США уважно стежать за проведенням спільних навчань білорусів із росіянами та моніторять ситуацію, "як і раніше"

19 січня 2023, 08:35 comments1169
Поділіться публікацією:

До Білорусі справді постійно прибувають російські військові, частина з них вирушає назад, але на сьогоднішній день США не можуть підтвердити наміри білоруської армії вторгнутися до України. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Укрінформ", цитуючи виступ представника Ради безпеки Білого дому Джона Кірбі.

Наміри білоруської армії вторгнутися до України: США оцінили загрозу

Танки. Фото: Міністерство оборони Республіки Білорусь/facebook

"Я вам скажу, що ми досі не бачили жодних ознак того, що Білорусь має наміри, планує чи організується для того, щоб увійти, фізично проникнути на територію України, щоб допомогти російським силам в Україні", — зазначив Джон Кірбі.

При цьому в Білому домі підтверджують інформацію, що режим Лукашенка всіляко допомагає Росії поки та проводить ракетні удари по території України. Насамперед російські війська використовують територію Білорусі для масованих атак по українських містах.

"Очевидно, що Білорусь надала відчутну географічну підтримку Росії, тоді як Росія продовжує завдавати ударів по Україні з білоруської території", — наголосив Кірбі.

США уважно стежать за проведенням спільних навчань білорусів із росіянами та моніторять ситуацію, "як і раніше".

Водночас, зазначив Кірбі, стратегічна мета цих навчань залишається невизначеною і може полягати як у демонстрації сили, так і у відпрацюванні конкретних операцій у контексті російської агресії проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – коли може з'явитися загроза вторгнення з Білорусі – чи залишився Лукашенку шанс уникнути цього. Експерти розібралися в ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини