Головна Новини Світ Беларусь Несподівана заява Лукашенка: такі слова не сподобаються Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподівана заява Лукашенка: такі слова не сподобаються Путіну

Лукашенко заявив, що було б добре, якби Калінінградська область опинилась під контролем Білорусі.

7 червня 2023, 19:30 comments6457
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів зустріч з губернатором Калінінградської області РФ Антоном Аліхановим. Під час зустрічі диктатор нагадав, що за часів СРСР саме Білорусь "опікувалась" Калінінградською областю та припустив, що було б добре, якби ці землі знову були під її "керівництвом". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Белсат.

Несподівана заява Лукашенка: такі слова не сподобаються Путіну

Президент Білорусі зазіхнув на Калінінградську область. Фото з відкритих джерел

5 червня Олександр Лукашенко зустрівся з губернатором Калінінградської області Антоном Аліхановим. На ній білоруський диктатор нагадав, що його країна завжди дбала про цей регіон. У якийсь момент Лукашенко почав говорити, що було б добре, якби Калінінградська область була ближче до Білорусі.

"Білорусь у СРСР, так би мовити, відповідала за Калінінградську область, тому я завжди називав її своєю областю. Боявся, щоб росіяни не подумали, що ми хочемо її захопити... Хоча було б непогано, якби Калінінградська область була ближче до Білорусі", — заявив Лукашенко та посміхнувся.

Далі Лукашенко вказав, щоб російський посол не зважав на ці слова та згадав, що у часи СРСР,  не було кордонів між Білоруссю та Калінінградською областю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Прикордонна служба Польщі зафіксувала напад на свого прикордонника з боку білоруських нелегалів. На опублікованому відео видно як у поляка летять каміння. Як зазначають у Прикордонній службі Польщі за останні тижні зросли випадки агресивних дій білоруських нелегалів, вони кидаються камінням, гілками та бруківкою, яку їм надають спецслужби Білорусі.

Також "Коментарі" писали, що на російському телебаченні вийшло інтерв’ю Лукашенка. Президент Білорусі стверджує, що Москва запобігла найгіршому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини