Головна Новини Світ Беларусь "Під окупацією Заходу": на білоруському ТБ прозвучали заклики "звільнити Україну" — подробиці (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Під окупацією Заходу": на білоруському ТБ прозвучали заклики "звільнити Україну" — подробиці (ВІДЕО)

Білоруські експерти заявили, що в Україні немає президента і парламенту, а є лише бургомістр, призначений США

9 червня 2021, 13:13
Поділіться публікацією:

Телебачення Білорусі прагне пробити пропагандистське дно слідом за своїми російськими колегами. Про це свідчать недавні висловлювання місцевих експертів про ситуацію в Україні, які прозвучали на днях в ефірі білоруського телеканалу "СТВ".

"Під окупацією Заходу": на білоруському ТБ прозвучали заклики "звільнити Україну" — подробиці (ВІДЕО)

Віктор Саєвич (крайній зліва) під час ефіру на білоруському ТБ. Скрін із відео

Під час запису програми "Постскриптум" одному із запрошених гостей запропонували поміркувати про те, що відбувається в сусідній країні. Завдяки цьому ТБ-картинка на деякий час перетворилася в повне відображення проросійських наративів.

Так, за словами начебто магістра політичних наук Віктора Саєвича, українська держава сьогодні не є незалежною, адже її окупували західні країни. При цьому "експерт" стверджує, що окуповані Росією регіони Донбасу (висловлюючись, звісно, не так — ред.) — єдина українська територія, яка не перебуває під "гнітом Заходу".

Також під час свого виступу Саєвич заявив, що президент і парламент в Україні відсутні. Замість цього нібито країною керує "призначений США бургомістр". При цьому "експерт" додав, що, ймовірно, до "вибору" лідера могли також "докласти руку" і в Євросоюзі.

Поміж інших вельми скандальних висловлювань, Віктор Саєвич вирішив ще й закликати білорусів до відкритої агресії проти України з порушенням її суверенітету.

"Якщо ми любимо і поважаємо братський народ, що живе на Україні, то ми повинні звільнити Україну", — вважає "експерт".

Варто зауважити, що деякі з інших присутніх гостей програми спробували заперечити надто радикальному Саєвичу. Так, йому сказали, що Білорусь традиційно шанує суверенітет інших країн, і з будь-якими проблемами Україна повинна розібратися сама, тому що це "її внутрішня справа".

Попри це, Саєвич залишився при своїй думці, підкреслено називаючи українську владу (визнану світовими урядами, на відміну від режиму Лукашенка — ред.) "окупаційним режимом". Втім, резюмуючи свій виступ, "експерт" додав, що необхідність нібито "рятувати Україну" не означає, що білоруська армія разом із російською в прямому сенсі кинеться звільняти нашу країну. Для цього, вважає Саєвич, існує "тисяча інших методів".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що одна з відомих російських телеведучих, відомих своєю антиукраїнською пропагандою, постраждала під час прямого ефіру. Як з цим пов'язана Україна, можна дізнатися в нашому матеріалі (і подивитися відео теж).

Також на порталі ви можете прочитати, як Олександр Лукашенко намагається підготувати Білорусь до ймовірної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

9 червня 2021, 12:36

Гівнюк кремлівський...!


Новини