Головна Новини Світ Беларусь Підписники на опозиційні Telegram-канали в Білорусі будуть визнані екстремістами
commentss НОВИНИ Всі новини

Підписники на опозиційні Telegram-канали в Білорусі будуть визнані екстремістами

За те, що користувач соцмереж читає заборонені в Білорусі Telegram-канали, він може отримати реальний термін до 7 років позбавлення волі

13 жовтня 2021, 23:32
Поділіться публікацією:

МВС Білорусі зробило заяву, що передплатники "екстремістських" Telegram-каналів в Білорусі стануть перед судом. Про це пише видання "DW" посилаючись на пресслужбу Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС Білорусі.

Підписники на опозиційні Telegram-канали в Білорусі будуть визнані екстремістами

Обкладинка Telegram-каналу "NEXTA", фото з відкритих джерел

Читачів можуть звинуватити, як "учасників екстремістського формування".

"У зв'язку з цим ГУБОЗ починає роботу по визнанню незареєстрованих груп громадян, які здійснюють екстремістську діяльність, в т.ч. в месенджерах і соціальних мережах, екстремістськими формуваннями", — повідомляють в МВС Білорусі.

За те, що користувач соцмереж читає заборонені в Білорусі Telegram-канали, він може отримати реальний термін до 7 років позбавлення волі. Таку постанову Ради міністрів вже зареєстрували на національному правовому порталі. Але поки текст не публікували.

Всього в Білорусі визнані "екстремістськими" понад 100 Telegram-каналів. Найпопулярніші з них це "NEXTA" і "NEXTA Live". Раніше суд Центрального району Мінська назвав екстремістським канал "Чай з малиновим варенням". Тоді його читали більше 142 тис. людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Слуги народу допускають широкомасштабну війну з Білоруссю. Широкомасштабна війна з Білоруссю стає більш ймовірною, ніж пряме вторгнення Росії. Схоже, що саме агресія проти України може стати тією платою, яку пообіцяв Лукашенко Путіну за порятунок свого режиму. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив нардеп фракції "Слуга народу" Єгор Чернів. Нардеп зазначив, сам Путін відкрито напасти на нас не може — занадто великі ризики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини