Головна Новини Світ Беларусь Прикордонники розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю. Чи є загроза прориву
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю. Чи є загроза прориву

Ситуація на кордоні з Білоруссю зараз є повністю контрольованою, як і раніше, про це в ефірі «Громадського радіо» сказав речник ДПСУ Андрій Демченко. Хоча він визнав, що напрямок все ж є загрозливим

20 лютого 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Як підкреслив Андрій Демченко, Україна повинна бути готова до будь-якого розвитку подій, адже Білорусь продовжує підтримувати Росію у війні.

Прикордонники розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю. Чи є загроза прориву

Кордон з Білоруссю

"Тому ми укріплюємо в інженерному відношенні лінію кордону, і у фортифікаційному відношенні — прикордоння, щоб всі складові Сил оборони мали усі можливості для протидії будь-яким загрозам, які можуть повторно виникнути",
— підкреслив Демченко.

За його словами, на даний момент Росія на території Білорусі не має достатньо сил для того, щоб здійснити якесь повторне вторгнення. Демченко нагадав, що раніше країна-агресор тримала там 10-12 тисяч особового складу на навчаннях, але у подальшому їх виводили. При цьому, як додав речник прикордонників, в межах ротації нові військові заведені не були.

До речі, президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив інформацію про те, що на озброєння його армії надійшли два дивізіони ракетних комплексів "Іскандер-М". Також на території країни розташовується і тактична ядерна зброя.

"Сьогодні це найважливіший елемент стримування будь-якого супротивника",
— констатував Лукашенко, додавши, що Білорусь "є все необхідне, щоб захистити себе".

Окрім того, Лукашенко повідомив, що Білорусь посилює свій військово-технічний потенціал. За його інформацією, на озброєння армії начебто поставлено новітні зразки білоруського РСЗВ "Полонез-М" дальністю до 300 км.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військових експерті, на території Білорусі, дійсно, немає необхідної кількості російських військових для повторного вторгнення в Україну. Окрім того, за їх словами, не відомо, чи зміг би російський диктатор Володимир Путін вмовити Лукашенка дати його армію для війни в Україні.

Також "Коментарі" повідомляли, що у Лукашенка розуміють, що у разі вступу у війну проти України білоруська армія може підтримати масові акції протесту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини