Головна Новини Світ Беларусь Проти дівчини Шишова відкрили провадження: в чому підозрюють білоруску
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти дівчини Шишова відкрили провадження: в чому підозрюють білоруску

Тепер їй загрожує позбавлення волі строком на 5 років

17 серпня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Білоруський слідчий комітет відкрив кримінальне провадження стосовно 21-річної Божени Жолудь, що виїхала з країни у 2020 році. Про це йдеться у повідомленні пресслужби комітету.

Проти дівчини Шишова відкрили провадження: в чому підозрюють білоруску

Божену Жолудь підозрюють в антиурядовій пропаганді, фото НВ

Божена наразі проживає в Україні й була в стосунках з загиблим білоруським опозиціонером, головою "Білоруського будинку" Віталієм Шишовим, якого знайшли мертвим у парку.

Громадянці Білорусі інкримінують заклики до масових заворушень й збройного опору представникам влади, а саме вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь. Антиурядові заклики Жолудь висловлювала у серпні 2021 року біля посольства Республіки Білорусь в Україні.

У повідомленні йдеться, що ці злочини зафільмовані на відео та розтиражовані за допомогою різних засобів масової інформації та інтернет-ресурсів. Відеозапис промови Жолудь буде додано до матеріалів кримінальної справи.

Наразі Божені Жолудь інкримінують вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 361 Кримінального кодексу Республіки Білорусь. Слідчі дії в рамках провадження тривають. Відповідно до законодавства Білорусі дівчині загрожує позбавлення волі на строк до 5 років, якщо її вина буде доведена у суді.

"Управління слідчого комітету по місту Мінську звертає увагу громадян на злочинність подібних дій, які згодом тягнуть за собою кримінальну відповідальність аж до позбавлення волі строком на 5 років, попри місце їх вчинення, в тому числі й за межами Республіки Білорусь", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв портал "Коментарі", політичний експерт Дмитро Воронков вважає, що ймовірність вбивства Шишова близька до 100%, оскільки відсутній мотив для суїциду і сама хронологія подій не демонструє якихось депресійних настроїв у загиблого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини