Головна Новини Світ Беларусь Протягом 10 днів має вирішитися питання: що загрожує дівчині Протасевича
commentss НОВИНИ Всі новини

Протягом 10 днів має вирішитися питання: що загрожує дівчині Протасевича

25 травня Софію Сапегу допитали в присутності чергового адвоката

26 травня 2021, 04:51
Поділіться публікацією:

Влада Білорусі пред'явили дівчині колишнього головного редактора NEXTA Романа Протасевича, знятої разом з ним з літака Софії Сапеге підозри в організації масових заворушень і групових дій, що грубо порушують громадський порядок. Про це з посиланням на джерело, знайоме з матеріалами справи, повідомила "Новая газета".

Протягом 10 днів має вирішитися питання: що загрожує дівчині Протасевича

Софія Сапега (фото з відкритих джерел)

25 травня Софію допитали в присутності чергового адвоката в Головному слідчому управлінні Слідчого комітету. При цьому її захисника Олександра Филанович до допиту не допустили. Після допиту її перевели з ізолятора на Окрестина в СІЗО КДБ.

"Протягом 10 днів має вирішитися питання — їй або пред'являть звинувачення, або відпустять", — прокоментував процедуру висунення звинувачень в Білорусі у таких справах адвокат Антон Гашинський.

Як повідомляли раніше, рішення української влади припинити авіасполучення з Республікою Білорусь (РБ) в першу чергу пов'язано з безпекою. Водночас воно завдасть вагомого економічного удару по РБ, а також призведе до деякого збільшення прибутків України. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Аналітик Alpari Максим Пархоменко підкреслює, що для Білорусі це в першу чергу удар по її аеропортам. "Ця галузь і так страждає через коронакризи. Частка в ВВП невелика, і не можна сказати, що її ще більший занепад" доб'є "економіку Білорусі", — відзначає Максим Пархоменко. Українаі подібна заборона теж не завдає істотної шкоди, вважає аналітик. "Єдина незручність стосуватиметься транзиту в Росію. Зате частина рейсів, які проходять через Білорусь, стануть проходити через Україну, — каже Максим Пархоменко. — У Білорусі не було великих хабів, місце яких могли б зайняти наші. Через це ефект буде вкрай невеликим. У підсумку нашими аеропортами будуть користуватися трохи частіше, але особливо це нічого не змінить".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини