Головна Новини Світ Беларусь Росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання в лютому - Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання в лютому - Лукашенко

Навчання проводитимуться на південних і західних кордонах Білорусі

17 січня 2022, 15:49
Поділіться публікацією:

Росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання в лютому. Таку заяву зробив у понеділок, 17 січня, самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко на тлі зростання напруженості між Сходом і Заходом через Україну. Про це повідомляє Reuters.

Росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання в лютому - Лукашенко

Російські десантники йдуть перед посадкою в транспортні літаки Іл-76 під час військових навчань "Захід-2021", які проводять збройні сили Росії та Білорусі на аеродромі в Калінінградській області - Reuters

Росія, близький союзник Білорусі, занепокоєла Захід і Київ нарощуванням військ біля кордонів України та шквалом загрозливої ​​риторики, що викликає побоювання щодо планів вторгнення. 

Москва заперечує будь-який такий план, але використала протистояння для агітації за гарантії безпеки від Заходу, включаючи припинення розширення НАТО та обіцянку не давати Україні право вступу в НАТО.

"Ми планували розпочати навчання в лютому. Призначте точну дату і повідомте нам, щоб нас не звинувачували в тому, що ми зібрали якісь війська тут раптово, ніби ми готуємося до війни", — сказав Лукашенко.

Лукашенко заявив, що навчання проводитимуться на південних і західних кордонах Білорусі.

Лукашенко, який зблизився з Кремлем, оскільки Захід уникав його, звинуватив Україну в нарощуванні військ поблизу Білорусі в коментарях, поширених Міноборони.

За його словами, біля кордонів Білорусі Польща та країни Балтії мають понад 30 000 солдатів.

"Це мають бути нормальні навчання для вироблення певного плану протистояння з цими силами: заходом (Прибалтика та Польща) і півднем (Україна)", — цитує Лукашенка державне агентство "Белта".

У Кремлі окремо сказали, що повідомлення про те, що Естонія готова прийняти до 5000 військовослужбовців НАТО, свідчать про те, що Москва має право хвилюватися.

"Саме подібні речі доводять, що у нас є підстави для занепокоєння, і це доводить, що ми не є причиною ескалації напруженості", – сказав речник Кремля Дмитро Пєсков.

Високопоставлений російський чиновник відмовився підтверджувати, чи зможе Росія розмістити ракети у Венесуелі чи на Кубі, якщо Захід відмовиться надати Москві гарантії безпеки.

"Що стосується Латинської Америки — ми говоримо про суверенні держави там, не забуваймо про це. І в контексті нинішньої ситуації Росія думає, як забезпечити власну безпеку... Ми розглядаємо різні сценарії", — сказав Пєсков.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Олександр Лукашенко осоромився просто на сцені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини