Головна Новини Світ Беларусь Росіяни перекинули до Білорусі нову партію танків
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни перекинули до Білорусі нову партію танків

Російські війська продовжують перекидати озброєння до Білорусі

12 грудня 2022, 16:52
Поділіться публікацією:

Російська армія продовжує перекидати озброєння до сусідньої Білорусі. Стало відомо 10 грудня, новий ешелон прибув до Вітебської області  із як мінімум 12 танками Т-72. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на повідомлення моніторингової групи "Беларускі Гаюн".

Росіяни перекинули до Білорусі нову партію танків

Російські танки Т-72 (фото з відкритих джерел)

"Ешелон з танками було відправлено 8 грудня з залізничної станції Буй (Костромська обл., РФ) і прибув на залізничну станцію Заслонове (Лепельський рн, Вітебська обл.) позавчора, 10 грудня", — повідомляють експерти.

У повідомленні йдеться, що біля станції Заслонове знаходиться полігон "Лепельський", де з жовтня цього року знаходиться одна з груп російських солдатів, можливо мобілізованих.

"Можна припустити, що перекидання туди танків може означати підготовку російських танкістів на цьому полігоні", — припустили аналітики.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в ISW пояснили, чому ймовірність вторгнення Білорусі до України знизилася в рази. Вторгнення білоруської армії в Україну надзвичайно малоймовірне. Таку думку в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) висловили військові фахівці. В ISW вважають, що в інституті вважають, що тиск Кремля на Білорусь з метою підтримки російської агресії в Україні є частиною довгострокових зусиль, спрямованих на закріплення подальшого контролю над Білоруссю. У звіті ISW наголошується, що Кремль посилив тиск на Олександра Лукашенка для формалізації інтеграції Білорусі до Союзної держави після білоруських протестів 2020 та 2021 років. Зокрема, Росія прагнула створити постійне військове базування у Білорусі та встановити прямий контроль над білоруськими військовими, а також регулярно намагалася використати свій вплив на білоруську безпеку та військові справи, щоб чинити тиск на Білорусь для підтримки її вторгнення до України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/5925
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини