Головна Новини Світ Беларусь Росіянка отримала тюремний строк у Білорусі за твіт про Лукашенка: що вона написала
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіянка отримала тюремний строк у Білорусі за твіт про Лукашенка: що вона написала

Жінці призначили 1 рік і 6 місяців колонії

20 вересня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Жителька Російської Федерації  Ірина Вікхольм відбуватиме покарання за опубліковане  в соціальних мережах повідомлення про антидемократичну діяльність білоруського Президента. Московський суд міста Бреста за це призначив їй тюремне ув’язнення.  Про це інформує  правозахисний центр "Вясна".

Росіянка отримала тюремний строк у Білорусі за твіт про Лукашенка: що вона написала

Відводи судді та держобвинувачу суддя не задовольнив і став на бік держобвинувачення (фото із відкритих джерел)

За вироком цього білоруського органу правосуддя, громадянку сусідньої країни звинуватили за ч. 2 ст. 367 КК РБ (Наклеп на Президента Республіки Білорусь) і  дали термін ув’язнення — 1 рік 6 місяців колонії загального режиму. Воно ще може бути оскаржене, адже не набрало законної сили.

 За словами підозрюваної, порушений стосовно неї кримінал має політичний окрас.

 Повідомлення, яке опублікувала пані Ірина в соцмережі в травні цього року  та її стаття була передруком  із матеріалу BBC про те, що сталось на летовищі в Мінську та ситуацію з опозиціонером Романом Протасевичем. Вона лише переписала свій варіант назви "Черговий злочин Лукашенка: акт державного авіапіратства", який теж запозичила  в публікації журналістів BBC.  Це вилилось у політичну розправу та кримінальну статтю про наклеп на очільника білоруської влади.

Громадянку Росії затримали в Білорусії вже в кінці травня. Місцеві правоохоронці побували в її квартирі, вилучили ноутбук, а саму підозрювану  тримали в Брестському СІЗО до засідання судового органу. Також в столиці  країни їй проводили експертизу психічного здоров’я. 

Росіянка отримала тюремний строк у Білорусі за твіт про Лукашенка: що вона написала - фото 2

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформували про те, що Лукашенко назвав Зімбабве прикладом політичної стабільності.Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив про видимий прогрес у співпраці з Зімбабве.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини